anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Studenţii ortodocşi vor să construiască o casă pentru o familie de nevoiaşi: mama a murit, tatăl e paralizat, în spital

GALERIE
student
  • student
- +

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Iaşi (ASCOR) lucrează la construirea unei case pentru o familie nevoiaşă din localitatea Glodenii Gândului, care ţine de comuna Ţibăneşti. 

Conform portalului doxologia.ro, această familie are doi copii, mama lor a murit, iar tatăl se află internat la spital şi suferă de o semipareză. Studenţii au explicat că în prezent copiii locuiesc într-o bucătărie de vară dezafectată. „Dorinţa voluntarilor ASCOR Iaşi este de a oferi un acoperiş celor doi copii orfani, care au nevoie de sprijin pentru a putea să trăiască o viaţă decentă, să îşi continue studiile, să simtă că nu sunt singuri pe lume şi că există persoane care ţin la ei, de vreme ce părinţii nu le mai pot oferi afecţiune şi suport”, se precizează în textul de pe doxologia.ro.
 
În weekendul care a trecut, Preasfinţitul Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Liturghia la Parohia „Sfânta Parascheva”, de care ţine şi familia care are nevoie de sprijin, răspunsurile liturgice fiind oferite de membrii ASOCR Iaşi. La finalul slujbei, după cuvântul de învăţătură, episcopul a mers la locul unde urmează să fie ridicată noua casă şi a sfinţit terenul, stropindu-l cu apă sfinţită. „Dorim să apelăm la bunăvoinţa celor care doresc să sprijine această campanie, chiar şi cu o cărămidă, toate acestea fiind destinate construcţiei casei. Donaţiile pot fi făcute în subcontul ASCOR Iaşi, cu menţiunea «Donaţie pentru construirea casei»”, au mai spus studenţii de la ASCOR Iaşi. Aceştia au şi un cont în care toţi ieşenii care doresc să ajute pot dona bani - RO61BRDE240SV95235282400 - subcont ASCOR Iaşi: BRD - sucursala Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.