Studenții TUIASI reprezintă România la cel mai mare festival european de antreprenoriat – Gen-E
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 06.08.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Studenții TUIASI reprezintă România la cel mai mare festival european de antreprenoriat – Gen-E

GALERIE
GEN_E_2021NGFtech 1
  • GEN_E_2021
  • NGFtech 1
- +

O echipă de studenți de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a câștigat premiul Innovation Award în Finala Națională a programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement (JA) Compania Anului 2021. Astfel, echipa NGFTech va reprezenta România, alături de alte două echipe, în competiția European Enterprise Challenge, care se desfășoară în cadrul celui mai mare festival european de antreprenoriat – Gen-E.

Premiul obținut de studenți a fost oferit de compania Accenture pentru „gradul de inovație în modelul de business și implementare”. Echipa este formată din Ştefana Aungurencei, Monica Isciuc și Ionel Aungurencei - studenți sau masteranzi ai Facultății de Design Industrial și Managementul Afacerilor (DIMA), Constantin Tanasă, de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI), Alexandru Aprofirei, de la Facultatea Automatică și Calculatoare (AC) și Beatrice Irimia, de la Facultatea de Economia și Administrarea Afacerilor a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Echipa a fost coordonată de conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate, de la Departamentul de Inginerie și Management, Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor de la TUIASI, care este și președinte al Societății Antreprenoriale Studențești.

„Participarea studenților universității noastre la competițiile lansate de către Junior Achievement reprezintă o alternativă pentru formarea competențelor complementare ale absolvenților. În ultimii ani, echipele selectate în finală au obținut rezultate remarcabile, iar premiul de anul acesta, INNOVATION AWARD, validează faptul că pe parcursul dezvoltării ideilor este încurajat atât procesul de constituire a echipelor interdisciplinare, cât și cel de valorizare a competențelor tehnice asimilate în anii de studii, din perspectivă antreprenorială. Urez succes echipei și în competiția europeană”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Festivalul European de Antreprenoriat - Gen-E se va desfășura on line, în perioada 29 iunie – 15 iulie, și va fi găzduit de Lituania. În etapa națională, în cadrul prezentării lor, studenții din echipa NGFTech au pornit de la o analiză a resurselor oferite de sol și ce poate să facă legumicultorul cu ele, oferindu-i apoi producătorului tehnologie și suport pentru a realiza producția: infrastructură, automatizări, software management și senzori pentru agricultura inovativă.

„Programul ne-a ajutat să ne dezvoltăm ideea, să fim mai organizați și să lucrăm în echipă. În urma webinariilor am acumulat multe cunoștințe noi și folositoare, atât pe plan personal, cât și profesional. Discuțiile cu mentorii ne-au ajutat să înțelegem mai bine ce vrem să facem și cum putem ajunge la potențialii clienți. Incubatorul ne-a arătat o parte din drumul unui antreprenor, de la idee la MVP (minimum viable product), și am reușit să ne formăm o perspectivă despre pașii, etapele și dificultățile din lumea antreprenorială,”, a declarat Ştefana Aungurencei, membră a NGFtech.

În finala competiției JA Compania Anului 2021, TUIASI a participat cu două echipe, cea de-a doua fiind PETTIX formată din Cosmin Constantin Bordianu, Ioana Adelina Popa,  Diana Elena Ciudin, de la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor, coordonată de șef lucrări dr. ec. Mihaela Brînduşa Tudose. Aceștia au propus un concept de produs îmbunătățit care permite asigurarea sănătății și securității animalelor de companie: un prototip de zgardă care încorporează un GPS, o cameră video și un senzor de monitorizare a temperaturii corpului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mai are PNL viitor?

Pavel LUCESCU

Mai are PNL viitor?

PNL trebuie să aleagă acum între a lua locul PSD, adică a se bate pe acelaşi electorat cu pesediştii, şi a trece de partea noii generaţii pentru care PNL şi PSD sunt opţiuni vetuste, fără viitor. Ambele opţiuni sunt extrem de riscante şi de greu de digerat, dar nu cred că au încotro. Dacă n-o fac acum, în câţiva ani, probabil după 2024, vom vorbi despre PNL cum vorbim azi despre PNŢCD.

Filmuletul zilei

opinii

Asociaţii naţionale

Codrin Liviu CUȚITARU

Asociaţii naţionale

Într-un târziu, epuizat, decanul facultăţii gazdă a strigat: „Opriţi-vă! Opriţi-vă! Aşa n-o scoatem la capăt! Ne trebuie un nume neutru. Şi am o soluţie!” A luat telefonul şi l-a sunat direct pe şeful personalului igienico-sanitar: „Murat!” i-a spus. „Da, sî traiţ, dom’ dican!” „Spune-mi cine e azi de serviciu la toalete?” „Nivastî-mia, sî traiţ! Areta!” „Adu-o, te rog, imediat în sala de consiliu!” În câteva minute, înaintea solemnei adunări intelectuale, apărură doi oameni stingheriţi şi cam împiedicaţi.

Regionalizare (VI)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (VI)

Are România un sistem de guvernanţă adecvat la un nivel teritorial imediat inferior naţionalului?

Creşterea economică reflectă dezvoltarea unei naţiuni?

Alin ANDRIEȘ

Creşterea economică reflectă dezvoltarea unei naţiuni?

Creşterea economică evaluează expansiunea economiei unei ţări şi este considerată atât de factorii de decizie politică, cât şi de cercetători, ca o măsură a bunăstării şi a succesului economic. Cel mai popular indicator al creşterii economice este creşterea Produsului Intern Brut (PIB). Acest indicator estimează valoarea adăugată la nivelul unei ţări şi se calculează ca valoarea totală a tuturor bunurilor şi serviciilor produse într-o ţară minus valoarea bunurilor şi serviciilor necesare pentru a le produce. 

pulspulspuls

Ultimele zbateri pentru post de manager de spital: cine vede negru printre halate albe?

Ultimele zbateri pentru post de manager de spital: cine vede negru printre halate albe?

Auzim dinspre lumea cea complicată şi neagră a halatelor albe din târg că în această perioadă se consumă, în mare tăcere şi cu multe speranţe icnite, ultimele zbateri ale unui tragi-comic personagiu politic ce numai nu vrea să se lase dus cât de cât demn din politichia asta de Bahlui, şi aşteaptă şutul umilitor şi ultim. 

Caricatura zilei

Vecina bronzată 2

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.