anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.07.2020

Studenţii UAIC, medalie de argint la un concurs internaţional de informatică

GALERIE
concurs informatica
  • concurs informatica
- +

Studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC) au obţinut locul al III-lea şi medalia de argint la cea de-a 25-a ediţie a etapei regionale (Regiunea Sud-Est Europeană) a concursului de programare ACM-ICPC. Acesta s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute - 19-21 octombrie, în două locuri simultan, la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi la Universitatea Tehnică Naţională din Vinnytsia, Ucraina. UAIC a participat cu trei echipe a câte trei studenţi, iar cea formată din Cristian Vîntur, licenţă anul al III-lea, Alexandru Ioniţă, master anul I, şi Valeriu Motroi, master anul I au fost cei care au obţinut distincţia.

„Este cel mai bun rezultat pentru UAIC din istoria concursului, ocupând în premieră prima poziţie între universităţile româneşti. Echipa UAIC a fost surclasată în concurs doar de echipele din Serbia şi Bulgaria. Echipele au fost antrenate de Paul Diac, doctorand la Facultatea de Informatică“, au precizat reprezentanţii universităţii.

În total, la competiţie au participat 88 de echipe din nouă ţări - Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Serbia, Turcia, Ucraina şi România. Celelalte două echipe de la UAIC participante la concurs au fost formate din studenţii Denis Banu (licenţă, anul I), Laura Cornei (licenţă, anul I) şi Iulian-Daniel Rusu (licenţă, anul I), respectiv Sebastian Ciobanu (licenţă, anul I), Adrian Gotcă (licenţă, anul al II-lea) şi Alexandru Lungu (licenţă, anul al II-lea). 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce se ascunde în spatele scenei în războiul de la Aeroportul Iaşi

Dan CONSTANTIN

Ce se ascunde în spatele scenei în războiul de la Aeroportul Iaşi

Din păcate, disputa acesta din jurul şefului Aeroportului nu are în centru faptul că Bulgariu nu a făcut nimic pentru dezvoltarea aerogării.

Filmuletul zilei

opinii

Contextualizări

Alexandru CĂLINESCU

Contextualizări

Cuvântul de ordine în ce priveşte recuperarea moştenirii culturale, chiar în perioada relativei „liberalizări” de la mijlocul anilor ’60, a fost „valorificare critică”, formulă care e un alt nume pentru „contextualizare”. În cazul operelor literare, prefaţa era cea mai la îndemână modalitate de a-i arăta cititorului cum trebuie interpretat „corect” textul.

Boss, nu vrei un elicopter?

Radu POPESCU

Boss, nu vrei un elicopter?

...sau măcar un deputat!

„Acţionarii” lui Pedro

Nicolae CREŢU

„Acţionarii” lui Pedro

Aşteptând într-o staţie de autobuz, îmi cade privirea pe un poster comercial care etalează o promoţie îmbietoare la uleiul „Floriol”. Pe care nu-l cumpăr niciodată: în ce mă priveşte, e concurat fără speranţă de „Unisol”-ul de „primă presă”, aşa că promoţia, fălească-se cu preţul ei redus, tot rece mă lasă. Dar nu despre ce cumpăr (şi ce nu), nici despre motivele şi criteriile „în materie de”, nici atât despre marketingul stradal (cel de pe canalele TV, cu calupurile lui sâcâitoare, e un adevărat test de anduranţă când câte un film chiar merită văzut până la capăt), vreau să vă… povestesc, veţi vedea de îndată. Ci despre cu totul altceva, deşi venind, ei da, dinspre imaginea de pe acel poster şi „rezonanţa” mărcii cu pricina în memoria mea.

pulspulspuls

Despre culegătorii de scame: iaca ce funcţie poţi primi!

Despre culegătorii de scame: iaca ce funcţie poţi primi!

Ne tot înghiontesc de câteva zile cu întrebările mai mulţi cetitori ai rubricuţei, chestionându-ne asupra unui aspect pe care, ca să fim sinceri, l-am observat şi noi de ceva vreme încoace: de ce conţilierul municipal leberal Dovleac l-o tot fi gratulând, periind şi culegându-i scamele de pe sacou cu aşa osârdie, de vreo lună încoace, pe premarele Peni Hill? 

Caricatura zilei

Paparazzi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.