Studenţii Universităţii Tehnice din Iaşi învaţă meserie încă din facultate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Advertorial

Studenţii Universităţii Tehnice din Iaşi învaţă meserie încă din facultate

GALERIE
Sigla univ asachifoto 1 Arhitecturafoto 2 CIfoto 3 Electronicafoto 4 Hidrofoto 5 Inginerie Electricafoto 6 SIMfoto 7 Textile Pielarie
 • Sigla univ asachi
 • foto 1 Arhitectura
 • foto 2 CI
 • foto 3 Electronica
 • foto 4 Hidro
 • foto 5 Inginerie Electrica
 • foto 6 SIM
 • foto 7 Textile Pielarie
- +

Peste 75% din absolvenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) se angajează în domeniu după terminarea facultăţii. Pe lângă cursurile la zi, aparatura şi laboratoarele performante şi corpul de profesori bine pregătiţi şi deschişi la minte, Universitatea vine în ajutorul studenţilor săi oferindu-le an de an ocazia să facă internship-uri şi stagii de practică relevante pentru domeniul pe care îl studiază şi în care vor să activeze după absolvire.

Pentru că angajatorii se aşteaptă de la candidaţi să vină nu doar cu solide cunoştinţe, dar şi cu experienţă în spate, la fiecare facultate de la TUIAŞI ai ocazia să urmezi, în parteneriat cu firme mari şi de prestigiu, astfel de stagii de practică şi internship-uri.

Stagiul de practică al studenţilor anului II ai Facultăţii de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” se desfăşoară la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale “Astra” din Dumbrava Sibiului, unul dintre cele mai importante complexe muzeale de profil din ţară. În incinta muzeului, contactul direct cu arhitectura tradiţională le oferă studenţilor prilejul întâlnirii cu modele de organizare şi modelare spaţială, desăvârşite în sute de ani de experienţă şi căutări, dovezi grăitoare de perfectă stăpânire a meşteşugului, limbajului plastic şi semnificaţiilor. Activitatea  practică a studenţilor constă în întocmirea unui studiu complex, multidimensional, axat atât pe analiza tipologiilor, a morfologiilor şi a organizărilor de ansamblu cât şi pe explorarea şi înţelegerea nemijlocită a casei tradiţionale, elementelor de construcţie şi a detaliilor de execuţie, prin tehnicile releveului ( schiţare, măsurare, reprezentare fidelă  la scară).La încheierea stagiului, Muzeul “Astra” organizează o expoziţie  cu lucrările studenţilor, eveniment ce se bucură, de fiecare dată,  de un real succes  la public. Studenţii în ani terminali ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare au oportunitatea să facă un internship în cadrul firmelor IT din Iaşi, unde îşi vor pune în practică cunoştinţele dobândite în facultate, vor învăţa de la profesionişti şi vor acumula experienţă practică. Internship-ul reprezintă şi o rampă de lansare într-o carieră în industria IT, fiind şi o ocazie de a testa cunoştinţele tehnice pe proiecte reale, dar şi de a căpăta experienţă în ce priveşte lucrul în echipă. După trei luni de internship plătit, studenţii au ocazia să rămână pe o poziţie permanentă în cadrul firmei. „Experienţa mea în câmpul muncii a început cu un internship la Centric IT Solutions. În urma celor trei luni am acumulat multe cunoştinţe noi, dar am avut şi şansa de a pune în practică multe din lucrurile ştiute deja din timpul facultăţii. Întreaga echipă, dar în primul rând mentorul alocat mie, m-a ajutat să mă integrez. Niciodată nu m-am simţit ca un «outsider» şi niciodată nu am simţit că opinia mea nu ar conta”, spune Andrei Anton despre internship-ul său.

Unul dintre proiectele de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii este cel organizat împreună cu firma de construcţii SC CONEST SA şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015, „Centru de consiliere în carieră a elevilor şi studenţilor în domeniul construcţiilor – ISCOP”. Scopul acestuia, pe lângă subvenţiile şi premiile acordate, a fost de a facilita accesul pe piaţa muncii şi de a dezvolta abilităţile elevilor şi studenţilor printr-un parteneriat între unităţile de învăţământ şi mediul de afaceri din domeniul construcţiilor.Un grup de 24 de studenţi de la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial au fost vara trecută într-o vizită de studiu, cu scop de consiliere şi orientare profesională, la consorţiul UniVersus Csei în Bari, Italia. În cadrul excursiei tematice, studenţii au vizitat şi trei mari companii în domeniu, Masmec (societate specializată în automotive şi bioinginerie, cu clienţi precum Delphi, Continental etc), Ifac SPA (una dintre cele mai importante companii italiene în fabricaţia incintelor frigorifice, în special pentru maşini de marfă) şi Acquedotto Pugliese SPA (cea mai mare companie din Europa ce asigură servicii integrate de alimentare cu apă). Studenţii au aflat astfel competenţele căutate de angajatori, ce aptitudini trebuie să-şi dezvolte şi cum pot fi mai competitivi în momentul în care îşi caută de lucru.

În cadrul unui proiect realizat în parteneriat cu TVR şi Universitatea Politehnica Bucureşti, studenţi de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei au fost în practică la studiourile TVR din Bucureşti, unde au realizat emisiuni în regie proprie, au făcut reportaje şi interviuri şi au prelucrat imagini şi sunet cu echipamentele din studio.Studenţii de la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului fac stagii de practică în natură, în locuri precum Barajul Poiana Uzului, Staţia de tratare a apei Timişeşti sau Staţia de tratare a apei acide Roşia Montană. Cei care sunt în anul al IV-lea la specializarea Măsurători Terestre şi Cadastru fac practică executând lucrări de cadastru sistematic şi sporadic pe zone pilot.


La Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, studenţii pot face practică individual şi în grup, în cadrul unei singure companii sau mai multor companii de profil, în funcţie de domeniu şi/sau specializare, în Iaşi sau în altă localitate. Printre partenerii facultăţii, locuri unde studenţii fac practică an de an, se numără firme precum Bucium, Antibiotice, ApaVital, Ceramica, Delphi, Vel Pitar, CET, Electra, Rompetrol, Saint-Gobain, Teraplast şi mulţi alţii.

Şi la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată studenţii au ocazia să facă practică în cadrul unor mari firme de profil. Florin Băiceanu povesteşte experienţa sa în cadrul companiei ArcelorMittal Galaţi: „Am participat pe postul de tehnician asistent proiect şi am lucrat sub supravegherea unui mentor din cadrul companiei. Pe perioada desfăşurării internshipului am avut ocazia unei dezvoltări profesionale şi personale foarte utile, de bază pentru experienţele viitoare în ce priveşte munca în cadrul unei companii multinaţionale şi în cadrul unei echipe. Odată cu aceasta, mi s-a oferit şi posibilitatea de a participa la un interviu pentru acordarea unei burse din partea AMG, pe toată perioada anului al IV-lea de facultate, urmată de un contract de 3 ani după finalizarea studiilor de licenţă.”


Studenţii de la Facultatea de Mecanică mereu construiesc câte ceva, fie că reinventează vechiul ARO românesc sau asamblează o maşină de curse cu care participă la competiţii internaţionale în alte ţări din Europa. Pe lângă asta, ei mai fac practică în diverse companii din domeniu, precum Technosteel, unde merg în vizite de studiu, participă la ateliere, primesc consiliere şi orientare profesională dar şi subvenţii.

Tot la Technosteel au avut ocazia să facă practică şi studenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, în cadrul unui proiect care le-a oferit, pe lângă consiliere şi orientare profesională, simulare a mediului de lucru. Din grupul de 26 de studenţi care au făcut practică aici în perioada 2014 – 2015, unul a fost premiat cu 1.500 de lei pentru rezultate deosebite obţinute în cadrul concursului cu care s-a terminat practica, iar ceilalţi au primit câte 100 de lei pentru participare.Studenţii de la Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial pot face practică sau stagii de internship în cadrul multor firme din domeniu, precum ARTIFEX (parte a AKRIS, brand Haute Couture  din Elveţia), Gemini CAD Systems (singurul producător din România de soluţii IT pentru industria de confecţii şi pielărie) sau TINO SA (firmă unde tinerii vin în contact cu cele mai moderne tehnologii de realizare a încălţămintei în a cărei structură sunt cuprinse materiale tip TEX şi GORE-TEX). După aceste stagii, tinerii au apoi ocazia să devină angajaţi ai respectivelor companii.Acestea sunt doar câteva dintre sutele de firme cu care studenţii TUIAŞI au ocazia an de an să lucreze încă din timpul facultăţii, companii în care pot pune în aplicare ce au învăţat în facultate şi unde pot începe, încă din studenţie, o carieră de succes. Vrei să afli mai multe? Vino la TUIAŞI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X