Studenţii USAMV au participat la o prezentare de tehnică modernă în curtea universităţii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Studenţii USAMV au participat la o prezentare de tehnică modernă în curtea universităţii

GALERIE
usamv iasi
  • usamv iasi
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) a pregătit pentru studenţi o serie de ore şi lucrări practice inedite, realizate în urma parteneriatelor noi semnate între instituţie şi reprezentanţi ai mediului economic agricol. 

Astfel, pentru o mai bună cunoaştere şi înţelegere a echipamentelor apărute pe piaţă, diverse firme şi-au manifestat intenţia de a pune la dispoziţia USAMV, pentru o perioadă, utilajele de top. Ieri, de exemplu, studenţi de la Facultatea de Agricultură a USAMV Iaşi au asistat la prezentarea a două tractoare, produse în Italia, maşini ce se află în vârful gamei de utilaje pentru fermieri, valoarea lor pe piaţă ajungând la 50.000 şi 80.000 de euro.

„Noua viziune a Facultăţii de Agricultură în relaţie cu mediul economic agricol se bazează pe o mai intensă colaborare cu întreprinderile din «agribusiness». Scopul acestor colaborări este de a transfera cunoaştere şi informaţie din agricultură în realitatea economică. În acest sens, USAMV Iaşi încheie convenţii de colaborare care au ca finalitate un dublu rol. Pe de o parte se asigură un acces al cadrelor didactice, cercetătorilor şi studenţilor la nivelul tehnologiilor folosite de întreprinderi, iar pe de altă parte, întreprinderile sunt prezente în universitate atât în mediul online, cât şi fizic prin oferirea accesului la echipamente, la tehnici agricole moderne”, a declarat asist.dr. Oana Coca, de la Departamentului de Agroeconomie al facultăţii. Pentru studenţii universităţii, desfăşurarea unor astfel de proiecte reprezintă şi posibilitatea de a fi selectaţi în internship-uri plătite de către firme.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.