anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 07.12.2022

Studenţii USAMV fac practică la Frasin, descoperind fauna pădurilor

GALERIE
paduri, frasin
 • paduri, frasin
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi gestionează un fond de vânătoare de 18.450 hectare în localitatea Frasin, judeţul Suceava, unde studenţii desfăşoară activităţile practice din cadrul disciplinelor

 „Managementul valorificării faunei cinegetice” şi „Cinegetica”. Construirea instalaţiilor vânătoreşti (observatoare, hrănitori, sărării), administrare de hrană complementară şi sare, igienizarea şi realizarea unor poteci de vânătoare, exerciţii practice în poligon, acţiuni balistice sunt câteva dintre activităţile realizate de către studenţii USAMV Iaşi, în cadrul ultimei deplasări în teren. Baza didactică şi de cercetare de la Frasin reprezintă una dintre componentele importante pentru procesul de instruire practică a studenţilor de la specializările Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Zootehnie, Montanologie şi Medicină veterinară.

„Desfăşurăm activităţi specifice cu studenţii noştri care trebuie să cunoască şi aspectele practice, nu doar teoretice, ale cinegeticii. Cinegetica este o disciplină ştiinţifică complexă, managementul valorificării faunei cinegetice bazându-se şi pe studiul ecologiei animalelor sălbatice, al caracterului, tipurilor de terenuri de vânătoare şi al productivităţii lor biologice”, a declarat şef lucrări dr. Mugurel Munteanu, administratorul Bazei de Practică şi Cercetare de la Frasin. Dintre metodele de cercetare cinegetică fac parte observarea animalelor, experimentele în natură, oferirea de hrană suplimentară. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Uniunea Europeană priveşte din nou către sud-est

Lucian DÎRDALA

Uniunea Europeană priveşte din nou către sud-est

În stilul consacrat al summit-urilor desfăşurate sub egida Consiliului European, se va încerca afişarea unei solidarităţi încurajatoare între membrii UE şi partenerii lor din sud-estul Continentului.

opinii

Umbra Regelui

Florin CÎNTIC

Umbra Regelui

Pe 5 decembrie tocmai am comemorat cinci ani de când Mihai I, ultimul monarh constituţional al României, ne-a lăsat mai singuri. După ură viscerală şi bocete ipocrite la catafalc a venit şi vremea uitării împotriva căreia nu putem lupta decât activând memoria scurtă. Ca de exemplu:

Arteziana Balenă din Puşkin

Radu PĂRPĂUȚĂ

Arteziana Balenă din Puşkin

Generaţii şi generaţii de studenţi, care au făcut facultatea în Copoul Iaşilor, desigur că ştiu ce este aceea Balena: fântâna arteziană din campusul Titu Maiorescu (zis de cei mai vechi Puşkin sau, cum zicea o... tovarăşă cu multe fuste - Puşchiu), având conturul unei balene sau, în fine, al unui peştoaice, din părculeţul de lângă căminele de fete de aici. 

Atât de rar - César Franck

Alex VASILIU

Atât de rar - César Franck

La 10 decembrie se vor împlini două secole de la naşterea unuia dintre cei mai importanţi compozitori - César Franck. Aderenţa sa la tehnicile de scriitură clasice şi romantice, inventivitatea, ardenţa emoţională, frumuseţea temelor melodice impresionând instantaneu, imprimându-se definitiv în memorie sunt calităţi ce i-au asigurat autorului francez succesul în timpul vieţii şi pe parcursul timpului.

pulspulspuls

Olecuţă de lecţie de gramatica limbii române pentru cei care-o agresează chiar de ziua ţării

Olecuţă de lecţie de gramatica limbii române pentru cei care-o agresează chiar de ziua ţării

Ehehei, unde-s vremurile când, ca să intri la facultatea de drept, mâncai pe pâine manualele de gramatică a limbii române? 

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.