anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Studentul ucigaş condamnat pe viaţă acum două luni s-a săturat de puşcărie: vrea afară!

GALERIE
Aurelian Giosan
 • Aurelian Giosan
- +

Aurelian Giosan, tânărul care a vrut să-şi ucidă doi colegi de cameră în timp ce dormeau, dar a reuşit numai într-un caz, a depus la instanţă o contestaţie în anulare. Deşi probele în baza cărora a fost condamnat sunt indubitabile, el susţine în continuare că e victima unei confuzii.

Studentul criminal din căminul C4 - Târguşor al Universităţii „Al.I. Cuza“ susţine în continuare că a fost condamnat pe nedrept. Aurelian Giosan, care studia Economia, a primit, la finele lunii decembrie 2018, pedeapsa maximă, închisoare pe viaţă, însă este nemulţimit de soluţie, şi a depus o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii i-au înregistrat cererera şi au stabilit termen pentru 8 aprilie, atunci când vor decide dacă vor admite sau nu, de principiu, cererea lui Giosan. Studentul condamnat la detenţie pe viaţă nu a recunoscut de la bun început faptele, atât el, cât şi familia susţinând că măcelul din Căminul C 4, din 2015, ar fi fost comis de o altă persoană.

De menţionat că, prin sentinţă, Giosan a fost obligat şi la plata unor daune de 500.000 de euro. Conform anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2015, în jurul orelor 5.45-6, doi studenţi din camera 23 a căminului C4 din complexul Târguşor Copou, situată deasupra celei în care a avut loc crima, au auzit „zgomote înfundate, ca de lovituri“, venind dinspre camera 49, locul crimei. La un moment dat, studenţii au auzit şi expresia „taci, mă!“, după care lucrurile s-au liniştit, iar ei s-au culcat. În jurul orelor 6.45-6.50, un tânăr de la etajul 1 a strigat după ajutor după ce a văzut că din camera 49 ieşea fum. Ulterior, cu ajutorul paznicului, un student a spart uşa şi a zărit imagini maca­bre. „În cameră ardeau mocnit nişte pături adunate în mijlocul camerei, pătura de pe primul pat de jos din partea stân­gă şi pătura de pe patul din dreapta, de lângă geam. Pe po­dea, lângă paturile din partea stângă cu faţa în sus, se afla Harpă Casian, care avea o mână în ghips, iar pe patul din partea dreaptă, de lângă geam, cu faţa în sus, îmbrăcat doar în pantaloni scurţi, se afla Victor Nour“, au precizat anchetatorii. Patru martori i-au scos din cameră pe Harpăşi Nour şi au încercat să le acorde primul ajutor.

„Întrucât a văzut că persoana vătămată Harpă Casian încerca să îi spun ceva, martorul A.A. s-a aplecat asupra acesteia, iar victima a cerut ochelarii. Un alt student i-a adus o pereche de ochelari din cameră. Întrebându-l «cine a făcut asta?», victima i-a răspuns lui A.A.: «Un coleg de cameră m-a înjunghiat... Aurelian Giosan»“.Giosan, originar din judeţul Neamţ, a fost, ulterior, identificat de Poliţie şi încătuşat. Un portret psihiatric al lui Giosan, realizat de experţi în timpul procesului, releva că acesta „nu manifestă empatie faţă de victime, regret faţă de faptele comise, conturează o periculozitate extremă a acestuia, dovedind pe deplin riscul concret pentru ordinea publică pe care îl reprezintă punerea sa în libertate.“ 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.