Studentul ucigaş condamnat pe viaţă acum două luni s-a săturat de puşcărie: vrea afară!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Studentul ucigaş condamnat pe viaţă acum două luni s-a săturat de puşcărie: vrea afară!

GALERIE
Aurelian Giosan
  • Aurelian Giosan
- +

Aurelian Giosan, tânărul care a vrut să-şi ucidă doi colegi de cameră în timp ce dormeau, dar a reuşit numai într-un caz, a depus la instanţă o contestaţie în anulare. Deşi probele în baza cărora a fost condamnat sunt indubitabile, el susţine în continuare că e victima unei confuzii.

Studentul criminal din căminul C4 - Târguşor al Universităţii „Al.I. Cuza“ susţine în continuare că a fost condamnat pe nedrept. Aurelian Giosan, care studia Economia, a primit, la finele lunii decembrie 2018, pedeapsa maximă, închisoare pe viaţă, însă este nemulţimit de soluţie, şi a depus o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii i-au înregistrat cererera şi au stabilit termen pentru 8 aprilie, atunci când vor decide dacă vor admite sau nu, de principiu, cererea lui Giosan. Studentul condamnat la detenţie pe viaţă nu a recunoscut de la bun început faptele, atât el, cât şi familia susţinând că măcelul din Căminul C 4, din 2015, ar fi fost comis de o altă persoană.

De menţionat că, prin sentinţă, Giosan a fost obligat şi la plata unor daune de 500.000 de euro. Conform anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2015, în jurul orelor 5.45-6, doi studenţi din camera 23 a căminului C4 din complexul Târguşor Copou, situată deasupra celei în care a avut loc crima, au auzit „zgomote înfundate, ca de lovituri“, venind dinspre camera 49, locul crimei. La un moment dat, studenţii au auzit şi expresia „taci, mă!“, după care lucrurile s-au liniştit, iar ei s-au culcat. În jurul orelor 6.45-6.50, un tânăr de la etajul 1 a strigat după ajutor după ce a văzut că din camera 49 ieşea fum. Ulterior, cu ajutorul paznicului, un student a spart uşa şi a zărit imagini maca­bre. „În cameră ardeau mocnit nişte pături adunate în mijlocul camerei, pătura de pe primul pat de jos din partea stân­gă şi pătura de pe patul din dreapta, de lângă geam. Pe po­dea, lângă paturile din partea stângă cu faţa în sus, se afla Harpă Casian, care avea o mână în ghips, iar pe patul din partea dreaptă, de lângă geam, cu faţa în sus, îmbrăcat doar în pantaloni scurţi, se afla Victor Nour“, au precizat anchetatorii. Patru martori i-au scos din cameră pe Harpăşi Nour şi au încercat să le acorde primul ajutor.

„Întrucât a văzut că persoana vătămată Harpă Casian încerca să îi spun ceva, martorul A.A. s-a aplecat asupra acesteia, iar victima a cerut ochelarii. Un alt student i-a adus o pereche de ochelari din cameră. Întrebându-l «cine a făcut asta?», victima i-a răspuns lui A.A.: «Un coleg de cameră m-a înjunghiat... Aurelian Giosan»“.Giosan, originar din judeţul Neamţ, a fost, ulterior, identificat de Poliţie şi încătuşat. Un portret psihiatric al lui Giosan, realizat de experţi în timpul procesului, releva că acesta „nu manifestă empatie faţă de victime, regret faţă de faptele comise, conturează o periculozitate extremă a acestuia, dovedind pe deplin riscul concret pentru ordinea publică pe care îl reprezintă punerea sa în libertate.“ 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.