Studiu: Angajaţii care lucrează de la distanţă reprezintă 60% din forţa de muncă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Studiu: Angajaţii care lucrează de la distanţă reprezintă 60% din forţa de muncă

GALERIE
10-Companies-with-Legitimate-Work-from-Home-Jobs
  • 10-Companies-with-Legitimate-Work-from-Home-Jobs
- +

Angajaţii care lucrează de la distanţă reprezintă aproape două treimi (60%) din forţa de muncă, arată un raport Accenture, potrivit căruia pandemia evidenţiază o mare discrepanţă în ceea ce priveşte maturitatea digitală între companiile care se concentrează pe formare, leadership şi sprijin cultural pentru angajaţii lor şi cei care nu fac acest lucru.

”Angajaţii care lucrează de la distanţă reprezintă aproape două treimi (60%) din forţa de muncă. Cu toate acestea, mai puţin de jumătate dintre companii au politici de lucru la distanţă la nivelul întregii organizaţii, unul din trei angajaţi folosind propriul dispozitiv pentru muncă”, potrivit unui raport Accenture.

Raportul include un sondaj realizat pe un eşantion de 5.400 de angajaţi şi 12 CIO (Chief Information Officer) din nouă industrii şi 12 ţări.

Potrivit acestuia, 25% dintre angajaţi se confruntă periodic cu probleme în ceea ce priveşte tehnologiile de lucru la distanţă.

”Companiile identificate ca fiind fluente digital au o probabilitate de 5,4 ori mai mare să prognozeze o creştere ridicată a veniturilor în următorii trei ani, sunt considerate un loc de muncă foarte bun de către majoritatea angajaţilor (69%) şi conduc topurile de satisfacţie a clienţilor (68%)”, se arată în raport.

Fluenţa digitală reprezintă măsura în care persoanele adoptă şi folosesc tehnologiile digitale pentru a deveni mai informate, mai conectate şi mai eficiente. Companiile care pun accent pe fluenţă digitală au angajaţi mai activi şi conduc la capitolul inovaţie şi servicii pentru clienţi, relevă raportul.

”Când a lovit pandemia, toată lumea a trebuit să acţioneze rapid şi să-şi accelereze transformările digitale, cu toate acestea, puţine companii erau suficient de mature digital pentru a se deplasa la scara şi viteza necesare tranziţiei şi deblocării valorilor. Ca să aibă succes în condiţiile actuale, companiile trebuie să îşi perfecţioneze abilităţile digitale, sprijinindu-i pe angajaţii lor să identifice oportunităţi de consolidare a abilităţilor şi de dezvoltare a potenţialului şi ingeniozităţii”, declară Eva Sage-Gavin, global talent & organization / human potential lead la Accenture.

Pentru a ajuta companiile să ia măsuri care să le îmbunătăţească perspectiva şi viteza necesare supravieţuirii şi dezvoltării, raportul Accenture prezintă un cadru de lucru care integrează oportunităţile digitale ale unei organizaţii. Cele patru elemente de bază ale fluenţei digitale includ: Fundaţii digitale, Operaţiuni digitale, Leadership şi cultură digitală şi Coeficientul tehnologic al forţei de muncă.

”Deşi transformarea digitală a fost o prioritate în ultimii ani, există încă un decalaj major între fundaţia tehnologică de care dispune o companie şi abilităţile sau instrumentele digitale de care au nevoie angajaţii pentru a fi creativi în noile condiţii de lucru. Promovarea unei forţe de muncă fluente din punct de vedere digital înseamnă reducerea acestui decalaj al companiei de multe ori pornind de la vârf. CIO-ul este esenţial pentru a realiza acest lucru, transformându-şi rolul de la simpla dotare a angajaţilor cu infrastructură digitală la valorificarea entuziasmului lor de a stimula inovaţia în companie”, a spus Emma McGuigan, intelligent platform services lead la Accenture.

Sondajul Accenture 2020 a analizat peste 5.400 de angajaţi din 12 arii geografice în perioada mai - august 2020. Zonele cercetării noastre includ Australia, Brazilia, Canada, China, Franţa, Germania, India, Japonia, Singapore, Spania, Marea Britanie şi Statele Unite. În plus, cercetarea acoperă nouă sectoare: bănci / pieţe de capital; comunicaţii, mass-media şi tehnologie; asigurări; bunuri de consum şi servicii; high tech; retail; aerospaţial şi apărare; energie; petrol şi gaze.

Accenture este o companie globală de servicii profesionale în domeniul digital, cloud şi securitate. Are 514.000 de angajaţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.