Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Studiu britanic: Practicile sexiste, prezente şi în munca la domiciliu

GALERIE
MUNCA ACASA
  • MUNCA ACASA
- +

Numeroase femei britanice aflate în muncă la domiciliu s-au confruntat cu solicitări sexiste din partea superiorilor, care le-au cerut ţinute ''sexy'' sau purtarea machiajului, potrivit unui studiu publicat joi de casa de avocatură Slater and Gordon, informează AFP.

Peste 35% dintre femeile care au participat la sondaj au mărturisit că s-au confruntat cu cel puţin o solicitare cu caracter sexist de la debutul perioadei de izolare la domiciliu în Marea Britanie, la sfârşitul lui martie.

Dacă au existat voci care sperau că telemunca va limita riscurile unui astfel de comportament deplasat, acest lucru nu se întâmplă, potrivit sondajului care estimează că sexismul a găsit noi mijloace, mai subtile, de a se propaga în mediul online.

Potrivit cercetării, peste 34% dintre femeile chestionate s-au confruntat cu situaţia în care superiorii le-au solicitat să se machieze sau să se coafeze mai mult, în timp ce 27% dintre acestea au primit cereri să se îmbrace într-o manieră ''mai sexy sau provocatoare''.

Angajatorii justifică aceste solicitări prin încercarea de a obţine noi contracte sau a face pe placul echipei sau a clienţilor cu prilejul şedinţelor prin videoconferinţă devenite inevitabile în contextul muncii la distanţă.

Cele mai multe dintre femei nu au raportat aceste solicitări departamentelor de resurse umane, iar un sfert dinte ele au acceptat să-şi schimbe înfăţişarea de teama unor consecinţe negative în ceea ce priveşte cariera.

''Este extrem de dezamăgitor că purtăm în continuare acest tip de conversaţie în special într-un moment în care femeile jonglează între multiplele sarcini domestice şi sunt responsabile totodată de supravegherea copiilor. Acest tip de comportament arhaic nu trebuie să existe într-un mediu de lucru modern'', a subliniat Danielle Parsons, avocată în cadrul Slater and Gordon.

Casa de avocatură, una dintre cele mai mari din Regatul Unit, specializată pe apărarea consumatorilor, a chestionat peste 2.000 de bărbaţi şi femei în cadrul acestui studiu.AGERPRES

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri