Studiu eJobs: Românii lucrează chiar şi când sunt în vacanţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Studiu eJobs: Românii lucrează chiar şi când sunt în vacanţă

GALERIE
munca vacanta sursa nbcnews
  • munca vacanta sursa nbcnews
- +

Angajaţii români nu se des­prind de job nici măcar atunci când pleacă în vacanţă, potrivit concluziilor unui studiu publicat vi­neri. Astfel, pentru mai mult de o treime din­tre angajaţi (36%), concediile se transfor­mă în prilej de lucru, aceştia declarând că alo­că des sau chiar întotdeauna timp pentru job atunci când sunt în vacanţă, arată un sondaj realizat de eJobs România, cea mai mare plat­formă de recrutare online din ţară.

„Alţi 37% susţin că lucrează ocazional din concediu, doar atunci când este neapărat nevoie, în timp ce restul de 27% dintre repondenţi spun că delimitează foarte bine perioadele de lucru cu cele de vacanţă şi nu mun­cesc niciodată atunci când sunt în conce­diu. Antreprenorii sunt cel mai adesea ne­voiţi să lucreze în vacanţă, 88% dintre a­ceştia dedicând timp business-ului şi în pe­rioadele de odihnă. În acelaşi timp, 80% dintre repondenţi recunosc că citesc mai­lu­­rile de serviciu pe perioada concediului, 66% verificând mesajele cel puţin o dată pe zi, astfel încât să rămână informaţi şi să poată relua mai uşor activitatea la întoar­cerea din concediu“, potrivit documentului publicat de eJobs. 

În ccea ce priveşte timpul dedicat job-ului în vacanţă, 31% dintre angajaţii care lucrează în concediu spun că alocă mai mult de două ore pe zi în acest sens. Antrepre­no­rii au cea mai mare pondere în rândul celor care lucrează peste două ore zilnic în vacan­ţă, reprezentând 26%. În acelaşi timp, 18% muncesc aproximativ o oră pe zi atunci când sunt plecaţi, iar 23% spun că rezolvă trebu­rile de serviciu în mai puţin de o oră, conform sondajului eJobs. „Telefonul este de departe cel mai folosit dispozitiv pentru lu­crul în concediu, fiind prima opţiune pen­tru 68% dintre cei care spun că muncesc în vacanţă, în timp ce laptopul este utili­zat de doar 9%, iar aproape un sfert spun că folosesc în egală măsură cele două dispozitive“, mai arată sondajul eJobs. Stu­diul a fost realizat în perioada 1 mai- 6 iu­nie 2017, pe un eşantion de 1.423 de ro­mâni activi profesional, dintre care 34% în funcţii de conducere sau antreprenori, ma­jo­ritatea cu vârsta între 26 şi 45 de ani (61%). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trişorii

Cătălin ONOFREI

Trişorii

Când Iohannis va realiza că a pierdut definitiv partida s-ar putea să-i vină ideea să măsluiască din nou cărţile!

Filmuletul zilei

opinii

Regula numărul unu

Briscan ZARA

Regula numărul unu

Un şef ales politic nu va fi vreodată unul eficient. Interesele lui vor fi doar personale şi politice (a se citi „de clan”), iar modul lui de lucru cu străinii de partid va fi unul tipic: va ajuta pe unii sau pe alţii pentru a şi-i face apropiaţi şi loiali, iar restul, majoritatea adică, va fi complet neglijată. Şi istoria se repetă.

Sensul lui „To be continued”

Cristina DANILOV

Sensul lui „To be continued”

Ţi s-a întâmplat vreodată ca în timp ce încerci să adormi să te sâcâie insistent proiectul pe care nu ai reuşit să îl finalizezi la serviciu sau să ai în faţa ochiului minţii răzătoarea de legume electrică pe care o tot vezi la reclame şi pe care, din lipsă de timp, nu ai reuşit să o procuri? 

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

pulspulspuls

Un ritual străvechi va avea loc diseară la un birou important din târg

PULS

Un ritual străvechi va avea loc diseară la un birou important din târg

O veste neobişnuită şi străvezie ca figura unui strigoi, numai bună pentru sărbătoarea de astăzi, de Sf. Andrei, a venit ca un vârtej azi noapte, odată cu o rafală de vânt care s-a abătut pe strada din faţa redacţiei.

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.