anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

Studiu eJobs: Românii lucrează chiar şi când sunt în vacanţă

GALERIE
munca vacanta sursa nbcnews
 • munca vacanta sursa nbcnews
- +

Angajaţii români nu se des­prind de job nici măcar atunci când pleacă în vacanţă, potrivit concluziilor unui studiu publicat vi­neri. Astfel, pentru mai mult de o treime din­tre angajaţi (36%), concediile se transfor­mă în prilej de lucru, aceştia declarând că alo­că des sau chiar întotdeauna timp pentru job atunci când sunt în vacanţă, arată un sondaj realizat de eJobs România, cea mai mare plat­formă de recrutare online din ţară.

„Alţi 37% susţin că lucrează ocazional din concediu, doar atunci când este neapărat nevoie, în timp ce restul de 27% dintre repondenţi spun că delimitează foarte bine perioadele de lucru cu cele de vacanţă şi nu mun­cesc niciodată atunci când sunt în conce­diu. Antreprenorii sunt cel mai adesea ne­voiţi să lucreze în vacanţă, 88% dintre a­ceştia dedicând timp business-ului şi în pe­rioadele de odihnă. În acelaşi timp, 80% dintre repondenţi recunosc că citesc mai­lu­­rile de serviciu pe perioada concediului, 66% verificând mesajele cel puţin o dată pe zi, astfel încât să rămână informaţi şi să poată relua mai uşor activitatea la întoar­cerea din concediu“, potrivit documentului publicat de eJobs. 

În ccea ce priveşte timpul dedicat job-ului în vacanţă, 31% dintre angajaţii care lucrează în concediu spun că alocă mai mult de două ore pe zi în acest sens. Antrepre­no­rii au cea mai mare pondere în rândul celor care lucrează peste două ore zilnic în vacan­ţă, reprezentând 26%. În acelaşi timp, 18% muncesc aproximativ o oră pe zi atunci când sunt plecaţi, iar 23% spun că rezolvă trebu­rile de serviciu în mai puţin de o oră, conform sondajului eJobs. „Telefonul este de departe cel mai folosit dispozitiv pentru lu­crul în concediu, fiind prima opţiune pen­tru 68% dintre cei care spun că muncesc în vacanţă, în timp ce laptopul este utili­zat de doar 9%, iar aproape un sfert spun că folosesc în egală măsură cele două dispozitive“, mai arată sondajul eJobs. Stu­diul a fost realizat în perioada 1 mai- 6 iu­nie 2017, pe un eşantion de 1.423 de ro­mâni activi profesional, dintre care 34% în funcţii de conducere sau antreprenori, ma­jo­ritatea cu vârsta între 26 şi 45 de ani (61%). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.