Studiu: pandemia a crescut încrederea populaţiei în vaccinuri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Antivacciniştii, foarte sonori până de curând, au pierdut din suflu

Studiu: pandemia a crescut încrederea populaţiei în vaccinuri

GALERIE
vaccin
  • vaccin
- +

Un studiu realizat în luna septembrie la iniţiativa Coaliţei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) arată că 67% dintre respondenţi consideră că este important să existe o schemă de vaccinare şi pentru adulţi, iar 52% dintre participanţii la studiu spun că ar fi de acord să se vaccineze anti-coronavirus. 

Studiul a fost realizat pentru a vedea dacă încrederea publicului în vaccinare în timpul pandemiei COVID-19 a crescut sau dacă, din contră, a scăzut. Cel mai cunoscut vaccin în rândul oamenilor este cel antigripal, urmat de cel anti-HPV şi vaccinul anti-varicelă. Cercetarea arată că încrederea în vaccinuri nu a fost afectată în cazul a 72% dintre respondenţi, iar 8% dintre participanţi au chiar mai multă încredere în vaccinuri. Doar un procent de 20% au declarat că le-a fost afectată încrederea în vaccinarea de pandemia COVID-19.

O altă concluzie a studiului arată că principalele surse de informare ale românilor referitor la vaccinuri sunt medicii de familie şi medicii specialişti, site-urile medicale fiind a treia sursă în topul încrederii.

„Românii cu vârste de peste 41 de ani declară într-un procentaj ridicat că se informează despre vaccinuri cu ajutorul medicilor de familie sau de la televizor, în vreme ce persoanele sub această vârstă tind să se informeze mai degrabă de la medicul specialist sau de pe site-urile medicale”, susţin reprezentanţii COPAC. Studiul a fost realizat cu ajutorul unei metodologii sociologice mixte, cercetare cantitativă cu 424 de respondenţi, dar şi calitativă, concluziile finale ale acestuia fiind că vaccinul este asociat cu ideea de sănătate, prevenţie şi progres medical, şi nu cu ceva negativ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.