Studiu: pandemia a crescut încrederea populaţiei în vaccinuri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

Antivacciniştii, foarte sonori până de curând, au pierdut din suflu

Studiu: pandemia a crescut încrederea populaţiei în vaccinuri

GALERIE
vaccin
  • vaccin
- +

Un studiu realizat în luna septembrie la iniţiativa Coaliţei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) arată că 67% dintre respondenţi consideră că este important să existe o schemă de vaccinare şi pentru adulţi, iar 52% dintre participanţii la studiu spun că ar fi de acord să se vaccineze anti-coronavirus. 

Studiul a fost realizat pentru a vedea dacă încrederea publicului în vaccinare în timpul pandemiei COVID-19 a crescut sau dacă, din contră, a scăzut. Cel mai cunoscut vaccin în rândul oamenilor este cel antigripal, urmat de cel anti-HPV şi vaccinul anti-varicelă. Cercetarea arată că încrederea în vaccinuri nu a fost afectată în cazul a 72% dintre respondenţi, iar 8% dintre participanţi au chiar mai multă încredere în vaccinuri. Doar un procent de 20% au declarat că le-a fost afectată încrederea în vaccinarea de pandemia COVID-19.

O altă concluzie a studiului arată că principalele surse de informare ale românilor referitor la vaccinuri sunt medicii de familie şi medicii specialişti, site-urile medicale fiind a treia sursă în topul încrederii.

„Românii cu vârste de peste 41 de ani declară într-un procentaj ridicat că se informează despre vaccinuri cu ajutorul medicilor de familie sau de la televizor, în vreme ce persoanele sub această vârstă tind să se informeze mai degrabă de la medicul specialist sau de pe site-urile medicale”, susţin reprezentanţii COPAC. Studiul a fost realizat cu ajutorul unei metodologii sociologice mixte, cercetare cantitativă cu 424 de respondenţi, dar şi calitativă, concluziile finale ale acestuia fiind că vaccinul este asociat cu ideea de sănătate, prevenţie şi progres medical, şi nu cu ceva negativ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.