anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Studiu: Persoanele care poartă ochelari de vedere, mai puțin predispuse în a se infecta cu noul coronavirus

GALERIE
persoane cu ochelari
  • persoane cu ochelari
- +

Un studiu din China a constatat că persoanele care poartă ochelari de vedere sunt mai puțin predispuse în a contracta virusul.

Cercetătorii studiului au analizat informații de la 276 de pacienți dintr-un spital din provincia Hubei din China și au descoperit că doar aproximativ 6% poartă ochelari, suferind de miopie, o rată mult mai mică decât cea estimată în cercetările anterioare, care era de 31,5%, transmite Live Science.

276 de pacienți au fost supuși studiului între 27 ianuarie și 13 martie 2020. Toți participanții au fost întrebați dacă purtau ochelari, cât timp purtau ochelari în timpul zilei și de ce aveau nevoie de ochelari.

În total, 30 de participanți sau aproximativ 11% au spus că poartă ochelari, dar doar 16 participanți sau 5,8% au purtat ochelari mai mult de 8 ore pe zi și asta a fost pentru miopie. Ceilalți 14 participanți purtau ochelari de lectură.

Cercetătorii nu au analizat de ce ochelarii pot reduce riscul de COVID-19, dar au emis ipoteza că purtarea ochelarilor descurajează oamenii să-și atingă ochii, ceea ce ar reduce șansele ca oamenii să transfere virusul de la mâini la ochi. Se cunoaște faptul că celulele din globul ocular au receptori care permit SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, să intre în organism, iar virusul a fost detectat în ochii pacienților cu COVID-19.Totuși, pe lângă alte studii care să confirme concluziile, cercetătorii trebuie să ia în considerare și posibilele consecințe neintenționate ale unei recomandări generale de a purta ochelari. Oamenii care nu sunt obișnuiți să poarte ochelari s-ar putea să-și atingă fața mai des atunci când îndepărtează, înlocuiesc sau reglează ochelarii, potrivit unui expert.

Cu toate acestea, un expert avertizează că este mult prea devreme pentru a recomanda tuturor să poarte ochelari, pe lângă faptul că poartă deja măști de față, pentru a se proteja împotriva COVID-19. Noul studiu are o serie de limitări, pentru început, acesta a inclus pacienți de la un singur spital și s-a găsit doar o asociere și nu poate dovedi o relație „cauză-efect” între a purta ochelari și a fi protejat de COVID-19.

Deși este recomandat ca personalul medical să poarte măști de protecție sau ochelari de protecție pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus, în general, ghidurile de sănătate publică nu promovează utilizarea protecției ochilor. În schimb, acestea subliniază importanța măștilor, a distanțării fizice și a spălării mâinilor.

Sursa: stirileprotv.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.