SUA: Arizona a certificat câştigarea alegerilor de către Joe Biden
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

SUA: Arizona a certificat câştigarea alegerilor de către Joe Biden

GALERIE
Joe Biden
  • Joe Biden
- +

Autorităţile din Arizona, un stat cheie în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, au certificat luni rezultatul votului, închizând o nouă portiţă juridică pentru preşedintele Donald Trump de a contesta rezultatul scrutinului prezidenţial din 3 noiembrie, anunţă USA Today.

Este aşteptat ca şi statul Wisconsin să certifice rezultatul alegerilor în cursul zilei de luni, preşedintele ales Joe Biden fiind desemnat câştigător în ambele state. Secretarul general al Arizonei, Katie Hobbs, a certificat luni rezultatul alegerilor alături de guvernatorul statului, procurorul general al Arizonei şi judecătorul-şef al Curţii Supreme locale care au servit ca martori.

„În pofida unor provocări fără precedent locuitorii Arizonei şi-au făcut apariţia pentru democraţia noastră, fiecare alegător din Arizona are mulţumirile mele şi ar trebui să ştie că pot fi mândri de maniera în care a fost desfăşurată această alegere cu transparenţă, precizie şi corectitudine, în concordanţă cu legile şi procedurile electorale din Arizona, în pofida numeroaselor afirmaţii care susţin contrariul”, a afirmat Hobbs.

Pe lângă certificarea victoriei lui Biden a fost confirmată şi victoria democratului Mark Kelly, un fost astronaut NASA, în cursa pentru Senat din Arizona. Preşedintele comisiei electorale din Wisconsin, Ann Jacobs, a declarat ieri că intenţionează să certifice luni alegerile pentru a rezolva disputele legale mai rapid.

„Motivul pentru acest lucru este că echipa de campanie a lui Trump nu poate face apel până când nu sunt certificate”, a afirmat Jacobs. Este aşteptat ca echipa de avocaţi a lui Trump să conteste certificarea rezultatelor în ambele state. Trump a scris duminică pe Twitter că:

„Renumărarea din Wisconsin nu este despre găsirea de greşeli în numărătoare ci despre a găsi persoane care au votat ilegal iar acest caz va fi reluat după ce renumărarea este gata, luni sau marţi”. În Arizona rezultatul poate fi contestat în decurs de cinci zile după certificarea alegerilor. Echipa juridică a lui Trump a contestat rezultatul alegerilor în mai multe state însă fără succes până acum.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.