SUA, Canada și Marea Britanie acuză Rusia de un complot pentru a influența rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

joi, 13 iunie 2024, 20:56
1 MIN
 SUA, Canada și Marea Britanie acuză Rusia de un complot pentru a influența rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Marea Britanie, SUA și Canada au acuzat Rusia de un complot pentru a interveni în rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova din octombrie, relatează Sky News.

Departamentul de Stat al SUA a afirmat într-un comunicat că Rusia a folosit dezinformarea și propaganda online pentru a alimenta tensiunile și a stârni atitudini negative față de Occident, precum și față de echipa președintei în exercițiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, care este pro-UE.

„Facem acest pas pentru a-i avertiza pe partenerii și aliații noștri democratici că actorii ruși desfășoară un complot pentru a influența rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna anului 2024 din Republica Moldova”, se arată în comunicat.

Republica Moldova, stat în care trăiesc aproximativ 2,6 milioane de oameni, a înclinat mai mult spre Occident în ultimii ani.

La fel ca în Ucraina, Rusia subminează guvernul de acolo prin răspândirea de dezinformări și provocarea de incertitudini.

De când Rusia a invadat Ucraina, Moldova a fost zguduită de o serie de evenimente îngrijorătoare – mulți temându-se că războiul s-ar putea extinde dincolo de granița sa.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii