Sub acoperire: "Iuda" a ajutat la condamnarea a doi soți traficanți de droguri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Sub acoperire: "Iuda" a ajutat la condamnarea a doi soți traficanți de droguri

GALERIE
droguri
  • droguri
- +

Doi soţi au fost condamnaţi pentru trafic de droguri. Judecătorii au stabilit că centrul operaţiunii era bărbatul, soţia lui participând la comerţul ilicit doar când el nu era acasă. Pentru a reconstitui activitatea infracţională a celor doi, anchetatorii au apelat la investigatori sub acoperire, inclusiv la intermediari colaboratori, unul dintre ei fiind numit, sugestiv, "Iuda".

Conform anchetatorilor, cei doi soţi, Petronela şi Elvira Luca au ca ocupaţie principală tocmai traficul de droguri. Niciunul dintre ei nu a terminat măcar 8 clase. Cei doi nu au o ocupaţie stabilă, ea fiind casnică, iar el lucrând ocazional ca muncitor necalificat în construcţii. Sursa lor de venituri consta practic în vânzarea de cannabis. De altfel, Petronel Luca mai fusese trimis în judecată în 2016 tot pentru trafic de droguri, fiind condamnat la 3 ani de închisoare. Cu acea ocazie, cei doi copii minori ai cuplului au fost trimişi în plasament familial la bunici. Eliberat condiţionat în septembrie 2018, Luca şi-a reînceput imediat activitatea de traficant.

Anchetatorii i-au luat din nou în vizor în februarie 2019, investigatori sub acoperire cumpărând în mai multe rânduri cannabis de la ei. De cele mai multe ori, achiziţia nu o făcea investigatorul propriu-zis, ci colaboratori ai acestuia. Tranzacţiile se făceau direct la domiciliul familiei Luca, cei doi nefăcând practic niciun efort de disimulare. De regulă, cel care vindea cannabisul era Petronel Luca, soţia sa ţinându-i locul doar când acesta nu era acasă. Cei doi au fost urmăriţi până în septembrie 2020, anchetatorii nestabilind însă şi sursa de provenienţă a cannabisului pe care traficanţii îl vindeau.

În noiembrie 2020, cei doi au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. Magistraţii Tribunalului au avut nevoie de doar câteva termene pentru a ajunge la o concluzie în dosar, sentinţa fiind dată la sfârşitul lunii ianuarie. Petronel Luca a fost condamnat la 3 ani de executare, la această pedeapsă adăugându-se şi cele 281 de zile neexecutate din prima condamnare. Elvira Luca a fost condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni. Sentinţa a fost relativ blândă, întrucât pedeapsa pentru traficul de droguri este cuprinsă între 3 şi 15 ani de închisoare. În forma continuată a infracţiunii, pedeapsa se poate majora cu până la 3 ani. Pe de altă parte, cantităţile traficate de cei doi au fost relativ reduse, la percheziţia domiciliară fiind descoperite doar 3,12 grame de cannabis.

Sentinţa dată de magistraţii Tribunalului a rămas definitivă doar în cazul femeii, bărbatul declarând apel chiar a doua zi. Magistraţii Curţii de Apel au stabilit un prim termen de judecată pe 5 aprilie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.