„Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă” – 10 ani dedicați tango-ului. Analia Selis în concert la Iași

marți, 11 iunie 2024, 15:52
2 MIN
 „Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă” – 10 ani dedicați tango-ului. Analia Selis în concert la Iași

Sâmbătă, 8 iunie, la Ateneul Național Iași, Analia Selis și-a încheiat seria de 21 concerte în 30 de zile din turneul „TANGO AUTÉNTICO”. Cu un public divers, de toate vârstele, sala ateneului a fost aproape plină, iar publicul s-a bucurat de un aranjament ce a cuprins atât piese românești din perioada interbelică, adaptate și reinterpretate, cât și melodii celebre din repertoriul internațional.

Artista a pornit acest turneu pentru a sărbători cei 20 de ani de carieră, respectiv cei 10 ani pe care i-a dedicat tangoului. Pe scenă a cântat alături de alți doi artiști, pianistul Julián Caeiro, care s-a ocupat și de aranjamentele muzicale din concert, respectiv Damián Foretic (bandoneón), pe care l-a cunoscut recent, dar cu care s-a sincronizat foarte bine, astfel că sâmbătă au ajuns împreună la finalul acestui turneu.

Analia Selis a mărturisit în timpul concertului că și-ar fi dorit să ajungă și cu alte ocazii la Iași, dar că abia acum, cu ocazia acestui turneu, s-au așezat lucrurile, spunând că atât ei, cât și colegilor ei de scenă le place foarte mult orașul și căldura oamenilor de aici.

„Pe boltă când apare luna”, „Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă”, „Mână birjar” sau „Dacă nu te cunoșteam” sunt doar câteva dintre piesele românești asupra cărora artista s-a oprit, dându-le o reinterpretare unică la care publicul a reacționat cu aplauze, dar și cu înregistrarea acestor melodii cu telefoanele mobile.

Artista a mulțumit publicului din Iași pentru primirea de care s-a bucurat aici și a rămas la finalul concertului să facă fotografii cu cine își dorește.   Spune ca i s-au întâmplat multe în România, în cei 21 de ani de când este aici, atât bune, cât și rele, dar nu s-a gândit niciodată să plece din România, țara care a adoptat-o și în care se simte foarte bine.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii