anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Subiectele de la admiterea de mâine de la UMF Iași, păzite cu arma

GALERIE
umf admitere
 • umf admitere
- +

Comisiile şi subiectele sunt într-un loc secret, subiectele urmând a fi extrase şi multiplicate în dimineaţa examenului. Locul este păzit de jandarmi, iar absenţa totală a comunicaţiilor cu exterior este asigurată de STS. „Am vrut să nu existe semne de întrebare“, motivează rectorul UMF, Viorel Scripcariu.

Trăgând linie la finalul perioadei de înscriere a candidaţilor pentru examenul de admitere, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a concluzionat că participarea tinerilor depăşeşte cu mult aşteptările lor cele mai optimiste. „Stăm nesperat de bine, din punctul nostru de vedere. Se vede munca de un an de zile, se vede că a crescut concurenţa la 3,2 pe un loc la buget la Medicină, am ajuns pe locul al treilea după Bucureşti şi Târgu Mureş, dar suntem înaintea Clujului. Şi la Dentară este la fel, la Farmacie este puţin mai subţire, dar trendul naţional este acelaşi pe acest domeniu“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. În mod concret, la finalul perioadei de admitere la Medicină au fost 950 de candidaţi pe 297 de locuri, o concurenţă de aproximativ 3,19 candidaţi pe un loc. Cea mai mare concurenţă din universitate se regăseşte însă la Asistenţă Medicală Generală, unde sunt 5,96 de candidaţi pentru fiecare dintre cele 50 de locuri bugetate. La Medicină Dentară sunt 194 de candidaţi pe 87 de locuri, o concurenţă de 2,22 de candidaţi/loc, la Tehnică Dentară sunt 119 pe 30 de locuri, aproximativ 3,96 candidaţi pe un loc, iar la Farmacie 138 pe 98, circa 1,4 candidaţi pe un loc. La Facultatea de Bioinginerie de la UMF au fost 93 de candidaţi pe cele 60 de locuri de la Bioinginerie, o concurenţă de 1,55 pe un loc, şi 196 pe cele 70 de la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală, aproape 2,8 de candidaţi pe un loc. Mâine urmează să aibă loc examenul. 

S-a implicat şi STS

Şi anul acesta la UMF vor fi luate măsuri deosebit de stricte de securitate în ceea ce priveşte elaborarea subiectelor. Comisiile profesionale care vor realiza grilele au fost trimise de luni către un loc ce nu este cunoscut nimănui din universitate, nici măcar rectorului. Ajunşi acolo, profesorii vor rămâne cazaţi până în ziua examenului, la ora examenului, când începe multiplicarea grilelor. Nu vor avea acces la telefon, la Internet, şi nu vor avea nicio comunicare cu exteriorul, de acest lucru asigurându-se inclusiv mai multe instituţii de ale statului. „Muncesc acolo de luni până miercuri dimineaţă, când vor fi multiplicatele testele şi trimise. Am procedat aşa şi anul trecut, locaţia este secretă, nimeni nu ştie unde sunt, vor sta închişi acolo, avem şi sprijinul STS, Jandarmeriei şi al Poliţiei Locale. Am vrut ca totul să fie transparent din punctul de vedere al seriozităţii noastre, şi să nu existe semne de întrebare“, a adăugat prof.dr. Viorel Scripcariu. Cel mai probabil, în cursul după-amiezii din joi vor fi publicate rezultatele, iar luni, în şedinţa de Senat, vor fi validate rezultatele de la admitere, a mai spus rectorul UMF. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.