Subventia pentru energia verde ar trebui redusa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Subventia pentru energia verde ar trebui redusa

GALERIE
parcul eolian de la fantanele
  • parcul eolian de la fantanele
- +

Autoritatea Na]ional de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a propus Guvernului, înc din 2012, s reduc schema de sprijin pentru energia regenerabil produs în microhidrocentrale [i panouri fotovoltaice, iar Executivul trebuia s decid în acest sens, diminu=nd sprijinul din 2013, spune un reprezentant al Autorit]ii.

"La solar [i la hidro este clar supracompensare. Noi am propus Guvernului înc de anul trecut s reduc numrul de certificate verzi de la 3 la 2,6 pentru microhidrocentrale [i de la 6 la 5 la solar. Guvernul putea [i trebuia, dac voia, s reduc schema de sprijin. Între timp, a aprut legea 34 care spune c pentru solar nu se modific p=n în 2015. Acum lucrm la raportul de monitorizare, probabil va gata în trei sptm=ni, [i în care vom propune Guvernului s modifice numrul de certificate din 1 ianuarie 2014 pentru energia solar", a declarat, la un seminar pe tema energiei regenerabile, Zoltan Nagy-Bege, membru al Consiliului de Reglementare din ANRE. Guvernul sprijin produc]ia de energie regenerabil prin sistemul de certificate verzi. Companiile care produc energie alternativ primesc gratuit de la stat certificate verzi, al cror numr variaz în func]ie de tehnologie. Certificatele verzi se acord pentru cantitatea de energie produs. Legisla]ia oblig furnizorii s cumpere aceste certificate de la productori. Costul achizi]iei acestor certificate se reflect în facturile finale la consumatori, astfel c pre]ul electricit]ii a crescut [i continu s creasc. În ultima vreme, mai mul]i consumatori industriali de energie acuz cre[terea rapid a pre]ului energiei, principala cauz fiind costurile pe care le înregistreaz ca urmare a obligativit]ii de a plti energia regenerabil. Unele state europene, precum Germania sau Bulgaria, au început s adopte msuri de diminuare a impactului energiei verzi asupra pre]ului energiei la consumator. Rom=nia are una dintre cele mai generoase scheme de sprijin a energiei alternative din Uniunea European. În Rom=nia func]ioneaz centrale eoliene de 1.600 MW, unit]i fotovoltaice de 71 MW, centrale pe biomas de 44 MW [i microhidrocentrale, cu puteri sub 10 MW, de 453 MW.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.