anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Subvenţia Primăriei pentru CTP: creştere de 100%

Subvenţia acoperă gratuităţile şi diversele reduceri din transportul public.

GALERIE
CTP Iasi
 • CTP Iasi
- +

Compania de Transport Public (CTP) estimează că va încasa anul acesta venituri cu aproape 30% mai mult decât în 2018. Astfel, CTP ar urma să aibă încasări de peste 153 milioane lei. 

Anul trecut, CTP a realizat 98% din veniturile prognozate la început de an. Una dintre principalele creşteri la venituri se înregistrează la cuantumul subvenţiei acordate de Primărie pentru a acoperi gratuităţile şi diverse facilităţi în transportul public, respectiv aproape 100%: de la 22,5 milioane lei la 44 milioane lei. În ceea ce priveşte serviciile prestate, CTP estimează o creştere de 14%, de la 94 milioane lei la 107 milioane lei.

„Această majorare se estimează a se realiza având în vedere măsurile luate de societate pentru achiziţia mai facilă a tichetelor de călătorie (POS în mijlocul de transport, 24pay), precum şi ca urmare a îmbunătăţirii condiţiilor puse la dispoziţia călătorilor, ceea ce atrage populaţia spre mijloacele de transport, în detrimentul maşinii personale“, susţine directorul CTP, Cristian Stoica, într-o notă de fundamentare ce este document suport pentru aprobarea bugetului CTP în şedinţa Consiliului Local de mâine. În ceea ce priveşte investiţiile în anul în curs, compania a stabilit un buget de 3,5 milioane lei. „Societatea îşi propune în anul 2019 un profit brut de 782.000 lei. Se înregistreaază o scădere faţă de anul precedent“, se mai spus în document. Cauzele scăderii profitului au fost explicate atât prin cuantumul investiţiile prognozate, cât şi prin creşterea mai multor tipuri de cheltuieli (preţ energie electrică, asigurări, salariu minim etc.).

Până la finele anului 2019, CTP estimează o creştere a numărului de salariaţi, de la 1.384 la 1.420, număr insuficient pentru acoperirea tuturor posturilor prevăzute în organigramă: 1.554 de salariaţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.