Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Succes amar al Irinei Begu

GALERIE
petkovic-accident-melbourne
  • petkovic-accident-melbourne
- +

 

Jucătoarea română a fost ajutată de abandonul germanei Andrea Petkovic în primul tur la Australian Open. Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu au fost eliminate. Alţi patru români debutează astăzi

 

Două înfrângeri clare şi o victorie în condiţii speciale a reprezentat bilanţul tenisului românesc în prima zi a turneului de Grand Slam, “Australian Open”, cre a început la Melbourne. Prima româncă intrată pe teren a fost Sorana Cârstea (84 WTA), ea fiind învinsă cu scorul de 4-6, 1-6 de către suedeza Rebecca Peterson (64) după doar 61 de minute de joc. Sorana Cîrstea a jucat destul de bine în prima parte a meciului, având două mingi de break la scorul de 4-4. După ce le-a ratat, jucătoarea română a mai câştigat doar un game în setul secund, la 0-5. Însă abordarea ei din setul al doilea a fost una ciudată. Cîrstea a risipit parcă voit toate mingile până la 0-5. În aceste game-uri, ea a câştigat două puncte, unul în primul şi al doilea în cel cu numărul cinci. A urmat un joc foarte bun pe propriul serviciu, pe care Sorana Cîrstea l-a câştigat la zero dar a cedat meciul după următorul şi după un set care a durat puţin peste 20 de minute. Rebecca Peterson se află laprima prezenţă pe tabloul principal de la Australian Open, la 23 de ani.

Monica Niculescu a fost învinsă şi ea de o puştoaică americană de 17 ani, despre care încă nu putem spune că este o “minune”. Amanda Anisimova (87) a câştigat un un meci care a durat o oră şi 38 de minute, cu scorul de 7-6, 6-4. . La 17 ani şi două săptămâni, jucătorarea născută din părinţi moscoviţi, a jucat prima sa finală WTA, la Hiroshima, după ce luase startul tocmai în calificări. Monica şi-a pierdut primele servicii la început, însă a luptat exemplar pentru a încerca să îi smulgă Anisimovei victoria din mâini, în ambele seturi. Americanca a lovit însă decisiv de 16 ori în primul set, de 15 ori în al doilea şi chiar dacă a arătat semne de nevorzitate la finalizare, a reuşit să meargă spre un duel în turul doi cu favorita 24, Lesia Ţurenko (Ucraina).Monica Niculescu este acum la a patra eliminare consecutivă în turul întâi în turneele de GS.

Prima româncă ajunsă în turul secund este Irina Begu, ea beneficiind de abandonul jucătoarei germane, Andrea Petkovic (63 WTA), în setul doi, la 4-3 şi 40-30 pentru Irina, pe serviciul adversarei. Ce s-a jucat până atunci este definitoriu pentru stilul oscilant al Irinei.  Românca  a condus în primul set cu scorul de 4-0, dar Petkovic a întors scorul şi a preluat avantajul pe tabelă, cu 5-4. La 5-6, românca a salvat trei mingi de set, dar a cedat apoi tie-break-ul, cu 3-7, după 52 de minute. Irina Begu a condus şi în setul secund, cu 2-0, dar din nou germana a revenit. La scorul de 2-2, Petkovic a alunecat şi a căzut, dar a putut continua meciul. Sportivei din Germania i s-a făcut rău, la scorul de 3-4, 30-40, după ce a ratat riposta la o lovitură slice a Irinei, a căzut şi a avut nevoie de o lungă intervenţie medicală. Ea s-a retras apoi de pe teren, suferind, probabil de deshidratare. Irina Begu va evolua în faza următoare cu Petra Kvitova (6 WTA). Jucătoarea cehă  a învins-o pe Magdalena Rybarikova (51 WTA), din Slovacia. Kvitova conduce cu scorul de 3-0 în întâlnirile directe cu Begu.

Şarapova – instrucţie în doi timpi

Cea mai simpatică fază a turneului feminin a fost oferită de Katie Boulter (97 WTA) Englezoaica a învins-o cu 6-0, 4-6, 7-6 pe mai cunoscuta Ekaterina Makarova (Rusia), locul 60 WTA. Boulter este prima jucătoare care se impune prin tie-break-ul până la 10, introdus de la ediţia din acest an a AusO. Numai că sportiva britanică nu cunoştea această regulă, astfel că ea s-a bucurat de victorie încă de la 7-4, scorul unui tie-break normal. După ce a fost lămurită că nu a câştigat, Boulter a mai jucat câteva puncte şi a reuşit să se impună după un meci de două ore şi 24 minute (scorul tie-break-ului, 10-6). Daneza Caroline Wozniacki (3 WTA) a învins-o cu scorul de 6-3, 6-4, pe belgianca  Alison Van Uytvanck (52) în 93 de minute, iar australianca Ashleigh Barty (15 WTA) s-a impus, cu 6-2, 6-2, în meciul cu Luksika Kumkhum din Thailanda, locul 67 WTA. Şi americanca Sloane Stephens (5 WTA) a trecut uşor, în 67 de minute, de primul meci, după 6-4, 6-2, cu compatrioata ei Taylor Townsend (94). Impresionantă a fost, în prima zi, Maria Şarapova, care a început turneul fără game cedat: 6-0, 6-0 cu debutanta britanică de 22 de ani, Harriet Dart în 63 de minute. Şarapova o va întâlni în turul doi pe suedeza Rebecca Peterson, cea care a obţinut cea mai rapidă victorie de ieri, în 61 de minute, contra Soranei.

Astăzi vor debuta la Australian Open Mihaela Buzărnescu (ora 5:00, cu americanca Venus Williams), Marius Copil (5:30, cu spaniolul Marcel Granollers), Ana Bogdan (7:30, cu poloneza Iga Swiatek) şi Simona Halep (ora 10:00 cu estona Kaia Kanepi).

Alte rezultate din turul I: Belinda Bencic (Elveţia) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-4, 2-6, 6-3; Iulia Putinţeva (Kazahstan) – Barbora Strycova (Cehia) 6-4, 7-6; Lesia Ţurenko (Ucraina) – Ekaterina Aleksandrova (Rusia) 6-4, 7-6; Arîna Sabalenka (Belarus) – Anna Kalinskaia (Rusia) 6-1, 6-4; Maria Sakkari (Grecia) – Jelena Ostapenko (Letonia) 6-1, 3-6, 6-2; Johanna Larsson (Suedia) – Vera Lapko (Belarus) 7-6, 3-0 ab; Timea Babos (Ungaria) – Ons Jabeur (Tunsia) 7-6, 7-6; Marketa Vondrouskova (Cehia) – Evghenia Rodina (Rusia) 6-3, 6-2; Petra Martic (Croaţia) –Heather Watson (Marea Britanie) 6-1, 6-2; Anett Kontaveit (Estonia) –Sara Sorribes (Spania) 6-3, 6-2; Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-1, 7-1; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Monica Puig (Porto Rico) 6-4, 6-3; Kiki Bertens (Olanda) – Alison Riske (SUA) 6-3, 6-3; Danielle Collins (SUA) –Julia Görges (Germania) 2-6, 7-6, 6-4; Sachia Vickery (SUA) – Ysaline Bonaventure (Belgia) 2-6, 6-4, 6-4; Zoe Hives (Australia) – Bethanie Sands (SUA)  6-1, 6-2; Donna Vekic (Croaţia) – Kristina Mladenovic (Franţa) 6-2, 6-4; Beatriz Haddad (Brazilia) – Paula Badosa (Spania) 6-4, 6-2; Angelique Kerber (Germania) – Polona Hercog (Slovenia) 6-2, 6-2.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri