Succes garantat cu animale şi copii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Succes garantat cu animale şi copii

GALERIE
cip
  • cip
- +

* Au început preselecţiile pentru un nou show de la Antena 1, "Ham talent!" (la Iaşi a fost sâmbătă). Cu, mai ales, câini, deşi în sigla de pe afişe apar, pe lângă câine, o mâţă şi ceva care seamănă cu un măgar mic, dacă n-o fi, cumva, iepure.

Show cu animale, fiindcă animalele şi copiii vând cel mai bine o producţie video, emisiune TV sau blockbuster de Hollywood: gândiţi-vă la toate superproducţiile cu animale drept eroi şi ne veţi da dreptate. Minionii sunt tot ceva între animale şi copii, la fel ca ştrumfii: mici şi albaştri, deci drăguţi; dacă ar fi mari şi albaştri şi nu ar avea scufiile alea, ar fi nu drăguţi, ci înfricoşători, ca poporul Na'vi din Avatar. O fiinţă păroasă şi mică (rasa ewok de pe planeta Endor din Războiul Stelelor) e drăgălaşă şi nostimă; păroasă şi mare stârneşte teamă (Chewbacca, din acelaşi film). Oamenilor le-au plăcut dintotdeauna creaturile mici şi pufoase (dacă au şi ochii mari, cu atât mai bine): cu siguranţă ăsta e motivul pentru care unii au ales drept animale de companie tarantulele.

* Copiii şi animalele vând foarte bine (mai bine decât sexul, care e mai de nişă); asta, mai ales când fac altceva decât ce ar fi normal, când sunt scoşi dintr-ale lor. Un film cu copii care se joacă sau învaţă ori cu o mâţă care doarme sau mănâncă ori cu un câine care latră la maşini sau mârâie la biciclişti interesează publicul larg la fel de puţin ca pozele din concediul la ţară de pe pagina de Facebook a familiei Georgescu sau Popescu. Puneţi în schimb poza unui căţel cu fes de Moş Crăciun şi ochelari de soare ori clipul cu un pisoi care fuge după lumina de la un breloc cu laser... Poate că vă amintiţi de filmul cu cei 101 dalmaţieni: după vizionare, mii de spectatori şi-au cumpărat dalmaţian, deşi habar n-aveau să crească un câine. Pe de altă parte, a mai fost un film, "Babe", având un purcel drept erou principal, dar n-au scăzut vânzările de ceafă dezosată feliată. Şi ar mai fi o excepţie: micul este mic şi e drăguţ, mai ales bine rumenit, dar dacă e pufos devine mai puţin îndrăgit, fiindcă are mucegai...

* Cu cei mici e la fel: îmbrăcaţi un copil în om mare şi filmaţi-l când face chestii de om mare: chiar dacă le face prost, pare nostim. Ce face prost se iartă, că e mic, deci drăgălaş. Copilul care scârţâie fals la vioară "Ursuleţul Martinel / A-nvăţat un cântecel / Şi îi place, că-i uşor: / Mor-mor-mor şi mor-mor-mor", este mai apreciat de publicul larg decât Yehudi Menuhin interpretând un concert de Beethoveen (despre care mulţi vor crede că e câinele St. Bernard din filmul cu acelaşi nume). Nu contează că o chestie e făcută prost: important e să fie făcută de cineva care nu-i de meserie. Costel Busuioc, poate vă mai amintiţi de el, n-ar fi avut acelaşi succes dacă ar fi fost muzician şi nu zidar. Pe de cealaltă parte, bănuim că fanii săi n-ar accepta ca un om care nu-i de specialitate, un zidar sau un muzician, de pildă, să vină să le repare televizorul...

* Avem o bănuială: că dragostea asta, pentru creaturile mici, pufoase şi cu ochii mari, este controlată de undeva, de pe o planetă îndepărtată. Când omenirea va fi pregătită, când toţi locuitorii pământului le vor iubi la fel de mult şi vor exclama, văzându-le, "Iii! Ce dulcele sunt!", Terra va fi invadată, în sfârşit, de extratereştrii mici, pufoşi şi cu ochii mari. Pământenii se vor topi de drag în faţa lor, mai ceva ca de la o armă atomică, şi se vor bate pe ei, să-i ia acasă şi să le asigure toate condiţiile, devenind sclavii lor. Cam cum fac, în zilele noastre, unii proprietari de animale mici. Cât despre viitoarea emisiune de la Antena1, sperăm că animalele invitate vor fi mai umane decât unii invitaţi de la Antena 3.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.