Secretul „Puiului galben”: producătorii ieșeni explică pas cu pas metoda. „Nu e nimic nesănătos”. Ce spun autorităţile sanitare locale?
Scandalul “Puiului vopsit” a stârnit un val de reactii critice din partea marilor (...)
citeste totvineri, 29.03.2024
Pentru a fi consumate, sucurile fermentate se prepară cu 24 de ore înainte. Pline de vitamine, acestea au proprietatea de a pregăti organismul pentru o zi ce se anunţă obositoare sau cu mult stres, dându-i energia necesară pentru un start cât mai bun.
Dar cum se pregătesc aceste sucuri? Nimic mai simplu: înainte cu o zi, punem într-un vas sucul la o lămâie, suc de greppfruit roşu sau fructe de sezon acrişoare cum ar fi zmeură, coacăze, căpşuni, vişine sau caise mai crude, apoi ierburi ca rozmarin şi salvie, după care o sticlă cu sirop de soc sau de salcâm (dar se pot face şi cu alte plante, mai ales când eşti bolnav), câte o feliuţă de ghimbir tăiată mărunt, câteva măceşe uscate (alternativ se poate pune cătină uscată sau goji), câteva boabe de grâu (cam o lingură pentru drojdiile naturale care sunt pe bobul de grâu). Se lasă amestecul la temperatura camerei, scuturându-se din când în când. Se poate consuma după o zi sau, dacă se doreşte să fie mai acidulat, se lasă să mai stea.
Compot de fructe raw
Cel mai simplu compot raw pe care îl putem prepara pentru zilele caniculare, dar şi pentru păstrat în anotimpul rece, este la îndemâna noastră în această perioadă. Deşi este simplu de preparat, este necesar totuşi să îl pregătim din timp. Se cumpără fructe de sezon din piaţă, cum sunt afine, zmeură, cătină, mere, pere, prune etc. Se pun în punguţe mici în congelator. Iarna, sau atunci când dorim să pregătim sucul, se scot fructele din punguţe, se pun într-un castronel şi se lasă să se dezghete complet. Fructul lasă zeama lui proprie în timpul decongelării, dar mai putem adăuga puţină apă dacă nu au destul suc. Apoi îl îndulcim cu miere de albine şi este gata pentru consum. Nu se lasă să stea deloc pentru că fructele decongelate îşi pierd foarte repede nutrienţii. Să aveţi poftă de sănătate!
Sandu MARIN
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
IMAGINEA ZILEI: fața occidentală a aeroportului Iași după ce s-a deschis marelui public
4,25 milioane de dolari pentru cel mai scump medicament din lume
Bulevardul Socola, închis pe jumătate. Pe unde au fost deviate autobuzele
VIDEO PRIMELE IMAGINI cu craterul format de prăbușirea dronei, la 8 km de Brăila
Prognoză meteo pentru luna aprilie: Temperaturi peste cele normale. În ce zone sunt anunțate ploi
Ciucă se gândește la o confruntare cu Ciolacu la alegerile prezidențiale
Miroslava – comuna cea mai mare și cea mai bogată din regiune. Încotro? (P)
Gamificarea: o aventură magică la școala primară Lorelay! (P)
Este videochatul o nouă cale către independența financiară a fetelor? (P)
Dealer de droguri cu sute de comenzi, iertat de judecători: „A făcut progrese în plan spiritual”
Lovitură în Podu Roş: trei tineri au jefuit maşina de îngheţată. O greşeală minora a şoferului
Temperaturi de vară la început de aprilie. 28 de grade Celsius la Iași
Grindeanu: Contractul pentru încă un lot din secţiunea montana a A8 intră în licitaţie
Premierul anunţă că “nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”
O capsulă cu senzori ar putea fi o alternativă la endoscopie
Ce pot indica modificările patologice ale examenului de urină? (P)
Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat
Pavel LUCESCUCine profită de madam Şoşoacă |
Alexandru CĂLINESCUDistrugerea statuilor |
pr. Constantin STURZUDe ce este atât de aspru Postul Mare? |
Codrin Liviu CUȚITARURoboţi |
Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă? |