Suferinţele discrete ale madamei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Suferinţele discrete ale madamei

GALERIE
puls
  • puls
- +

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Dinspre madama consemnată sub control judiciar auzim că dă toată ziua telefoane, inclusiv la guvern (ştiţi voi la cine) ca să se plângă că ea nu mai poate îndura atâta umilinţă de a fi controlată aşa de des de poliţie la uşă, ca ultima infractoare, deh, doar ca să vadă dacă e acolo unde a spus că este, cum s-a stabilit prin sentinţă. Că doar ea e om de cuvânt, parol monşer...

În fine, ce voiam să vă spunem este despre planul pe care auzim că-l au liberalii pentru noul director interimar, personagiu care nu are nici în clin nici în mânecă cu domeniul pe care a fost pus şef. Prin partid se vorbeşte că aici socoteala e alta: junele vniversitar privat va fi ţinut interimar până se va familiariza cu domeniul, iar când va fi copt cât să nu se facă de râs, postul va fi scos la concurs.

Totul, evident, dacă situaţia madamei Beatrix se va înrăutăţi penal vorbind, şi va trece din postura de suspendată în cea de demisă. Dacă se va întâmpla asta şi când? Iaca, aicea doar bobii şi zaţul de cafea pot face lumină...

PS: Şi pentru că tot ne vine a cobi în chestiunea de mai sus, haideţi să vă mai spunem una. Cică musiu Iţic, sforarul acela cu nume de arlechin de la hoperetă care a fost chemat şi el la vorbitor, ar fi cheia şi lăcata. Iar omul, din câte se bârfeşte, cică s-a speriat deja de moarte şi spune tot, ba chiar şi ceva pe deasupra. Hmm, nu miroase-a bine...

Schimbaţi-i, nene, iar parolele!

Şi pentru că luatul pe arătură al premarelui de zilele trecute la adresa noastră încă mai produce reverberaţii puternice, am selectat pentru domniile voastre două luări interesante de poziţie mai relevante, din noianul de câteva mii bune din zona virtuală. Nu are importantă cine le-a scris, că nici noi nu ştim prea bine.

„Dă toate semnele c-o să sfârşească mult mai prost decât Nichita. E şocant de incompetent pentru postul ăsta. Era bunicel ca director tehnic. Se cocoţa pe utilaj iarna, mergea la deszăpezire, mai ridica o maşină parcată aiurea, mărunţişuri d'astea edilitare. Să conduci un oraş precum Iaşul îţi trebuie mult mult mai mult în plus. În primul rând o viziune şi apoi un plan puternic pentru a o atinge. Pe când ăsta pune în continuare poze cu maşini ridicate pe pagina primăriei şi are impresia că ne păcăleşte”.

Şi o alta şi mai făinuţă: „Ce luptă complexă între echipa aia numeroasă de comunicare a primarului, care îi schimbă permanent parolele la pagina de Facebook pentru a nu se mai face de râs (de obicei în dimineaţa imediat următoare unei nopţi lungi), şi dibaciul ăsta din urmă, care e dat naibii cum le ghiceşte şi apoi, evident, cum altfel, o dă de gard”. Dixit!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.