anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Suferinţele discrete ale madamei

GALERIE
puls
 • puls
- +

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Dinspre madama consemnată sub control judiciar auzim că dă toată ziua telefoane, inclusiv la guvern (ştiţi voi la cine) ca să se plângă că ea nu mai poate îndura atâta umilinţă de a fi controlată aşa de des de poliţie la uşă, ca ultima infractoare, deh, doar ca să vadă dacă e acolo unde a spus că este, cum s-a stabilit prin sentinţă. Că doar ea e om de cuvânt, parol monşer...

În fine, ce voiam să vă spunem este despre planul pe care auzim că-l au liberalii pentru noul director interimar, personagiu care nu are nici în clin nici în mânecă cu domeniul pe care a fost pus şef. Prin partid se vorbeşte că aici socoteala e alta: junele vniversitar privat va fi ţinut interimar până se va familiariza cu domeniul, iar când va fi copt cât să nu se facă de râs, postul va fi scos la concurs.

Totul, evident, dacă situaţia madamei Beatrix se va înrăutăţi penal vorbind, şi va trece din postura de suspendată în cea de demisă. Dacă se va întâmpla asta şi când? Iaca, aicea doar bobii şi zaţul de cafea pot face lumină...

PS: Şi pentru că tot ne vine a cobi în chestiunea de mai sus, haideţi să vă mai spunem una. Cică musiu Iţic, sforarul acela cu nume de arlechin de la hoperetă care a fost chemat şi el la vorbitor, ar fi cheia şi lăcata. Iar omul, din câte se bârfeşte, cică s-a speriat deja de moarte şi spune tot, ba chiar şi ceva pe deasupra. Hmm, nu miroase-a bine...

Schimbaţi-i, nene, iar parolele!

Şi pentru că luatul pe arătură al premarelui de zilele trecute la adresa noastră încă mai produce reverberaţii puternice, am selectat pentru domniile voastre două luări interesante de poziţie mai relevante, din noianul de câteva mii bune din zona virtuală. Nu are importantă cine le-a scris, că nici noi nu ştim prea bine.

„Dă toate semnele c-o să sfârşească mult mai prost decât Nichita. E şocant de incompetent pentru postul ăsta. Era bunicel ca director tehnic. Se cocoţa pe utilaj iarna, mergea la deszăpezire, mai ridica o maşină parcată aiurea, mărunţişuri d'astea edilitare. Să conduci un oraş precum Iaşul îţi trebuie mult mult mai mult în plus. În primul rând o viziune şi apoi un plan puternic pentru a o atinge. Pe când ăsta pune în continuare poze cu maşini ridicate pe pagina primăriei şi are impresia că ne păcăleşte”.

Şi o alta şi mai făinuţă: „Ce luptă complexă între echipa aia numeroasă de comunicare a primarului, care îi schimbă permanent parolele la pagina de Facebook pentru a nu se mai face de râs (de obicei în dimineaţa imediat următoare unei nopţi lungi), şi dibaciul ăsta din urmă, care e dat naibii cum le ghiceşte şi apoi, evident, cum altfel, o dă de gard”. Dixit!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.