Summitul NATO de la Washington și locul pe listele de la Iași al unui cunoscut imobiliar

joi, 11 iulie 2024, 03:00
1 MIN
 Summitul NATO de la Washington și locul pe listele de la Iași al unui cunoscut imobiliar

Unul din locurile eligibile ale partidoiului de la Iași de pe listele parlamentare de la toamnă, și pentru care cică se trag multe sfori lungi și curmeie groase până la București, ar fi zice-se dedicat unuia din finanțatorii filialei, imobiliarul cu proptele politice Bob K.

Cum care musiu Bob, dragi cetitori? E același care are intrare oricând și la nea Mihăiță leberalul, dar și mai nou la junele jupân Cojo de la partidoi, cel care de altfel se și zbate pentru el, imobiliar de care râdeam noi aicea mai an că vine la premărie cu gipanul acela de neam de traistă, mare cât Buceagul CAP-ului de pe vremuri.

Acuma, deh, dacă ar fi să stăm strâmb și să gândim drept, ne amintim cu haz mare faza în urma căreia, la ultimele alegeri generale la care nea Mihăiță încă mai era la partidoi, Dragnea l-a scos și l-a zvârlit cât colo de pe liste pe finanțatorul de mai sus, pus moțla Senat. Treabă care, altfel spus, a și turnat gaz pe foc în disputa dintre Mihăiță și Dragnea ce a dus, pe de o parte, la acuzații de legături cu serviciile din partea jupânului PSD de atunci, și la plecarea din partidoi a premarelui, din partea acestuia.

Vom asista oare și acuma din partea lui Ciolacu la o schemă similară, la toamnă la făcutul listelor, și va păți oare Cojo o rușine similară? Tare ne-am mai mânca pălmuța să băgăm repejor un mic pariuaș…

Dar haideți să mai așteptăm olecuțică. Să treacă nu doar canicula de săptămâna asta, dar și summit-ul NATO dela Whashington. Amicii cu umor știu ei cum și de ce…

O madamă de bine de la Iași ne dă vestea rea pentru unii sforari ai listelor

Apropo de listele de candidaturi, iată o veste interesantă dată ieri în exclusivitate pe rostogolul internetului tot de o ieșeancă, dar una cu funcție mare și tare la București.

Este vorba de înalta jude madam Scântei de la Ograda Constituțională, care a anunțat în exclusivitate că legea ce prevede obligativitatea unui procent de o treime femei pe listele de candidaturi este constituțională, respingând astfel obiecțiunile unor partide mai misogine de fel, unele chiar cu pretenții evropenești.

În fine, să revenim la oile noastre: cică directiva va pune ceva probleme unor liste de la Iași ai căror jupâni politici nu prea aveau niciun gând să respecte directiva asta egalitaristă sexual. Nu mai dăm nume, că se știu ei după vorbă, după port. Cât despre mamam, despre care am înțeles că a pus oleacă umărul, ba chiar și umerașul: brava de ea!

Zvonuri mici despre un nou blat mare

Una scurtă dar vioaie la final și despre ce se mai aude prin politichia de pe marginea guvernului.

De-un par egzamplu, întrebarea de pe buzele multora în aceste zile, referitor la strategia pentru prezidențiale a PSD și/sau PNL, este următoarea: și dacă aceste două partide vor proceda la aceste alegeri din decembrie, pentru președinte, ca la europarlamentare?

Adicătelea cu o strategie nu orientată spre câștigul funcției, ci una care să îi protejeze pe cei doi șefi de partid de un eșec, unul care foarte probabil i-ar debarca din fruntea partidelor?

Vorba unui amic cunoscător în toate celea: ce ați zice, de-un par egzamplu, de un „independent” susținut de ambele partide pentru Cotroceni, dar sub care să repornească rotativa și la bani, dar și la funcții? Întrebăm, nu dăm cu paru’.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii