anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Sună clopoțelul! Astăzi începe un nou an şcolar. Unde are loc deschiderea oficială.

GALERIE
elevi
 • elevi
- +

Noul an şcolar începe de astăzi, 11 septembrie, într-un climat în­căr­cat de incertitudini: elevii de clasa a V-a nu au manuale de pe care să înveţe, iar o şcoală din trei din judeţul Iaşi nu are autorizaţie sanitară de funcţionare.

Festi­vităţile de deschidere a anului şcolar vor fi desfăşurate anul acesta la Liceul Teoretic „Miron Cos­tin“, unde vor participa primarul Mihai Chirica, oficiali ai Inspec­toratului Şcolar Judeţean Iaşi, şi la care au fost invitaţi o parte din parlamentarii ieşeni. Anterior, ISJ anuntase urmatorul program al deschiderilor oficiale:

Ora 9,00 – Liceul Teoretic “M. Costin” Iasi
Ora 10,30 – Scoala Gimnaziala Ciurea
Ora 12,00 – Scoala Gimnaziala “Constantin Erbiceanu”, Erbiceni

Anul 2017 - 2018 marchează şi o premieră: e unul dintre anii în care şcoala începe foarte devreme, cu excepţia celor în care s-a experimentat cu data de 1 septembrie. 

Struc­tura se va păstra şi anul acesta, de două semestre, 35 de săptămâni, 167 de zile lucrătoare - 11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018 şi 12 februarie 2018 - 15 iunie 2018.

Vacanţele elevilor sunt programate astfel: cea de iar­n­ă, 23 de­cembrie 2017 - 14 ia­nuarie 2018; intersemestrială, 3 - 11 februarie 2018; de primăvară, 31 martie - 10 aprilie; vacanţa de vară, 16 iunie - 9 septembrie. Cla­sele din învăţă­mântul preşcolar vor beneficia de vacanţă în săp­tămâna 28 octom­brie - 5 noiembrie 2017, iar pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 25 mai 2018, în timp ce pentru clasa a VIII-a, pe 8 iunie 2018. 

Anul acesta, programul „Şcoa­la altfel“ are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare şi este la libertatea şcolilor perioada des­făşurării, câtă vreme este între 2 octombrie 2017 şi 31 mai 2018.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.