anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Suntem promotorul valorilor culturale ieșene (P)

GALERIE
alexe_cucuteni
  • alexe_cucuteni
- +

Patrimoniul cultural ieșean va rămâne mereu în identitatea noastră, fiind puntea de legătură dintre generațiile ce au construit comunitatea în care trăim și cele care o duc spre modernizare. Partidul Național Liberal Iași a militat întotdeauna pentru investițiile privind promovarea și modernizarea instituțiilor și valorilor ce fac Iașul să fie capitală istorică și culturală și de mai puțin de doi ani, administrația liberală a județului nostru continuă să investească și să implementeze programe în vederea creșterii potențialului cultural-turistic.

Anul acesta, Consiliul Județean Iași readuce ieșenilor un spectacol al artei, folclorului și meșteșugului românesc, un eveniment de tradiție recunoscut în toată țara, Târgul Național de Ceramică „Cucuteni 5000”. Parcul Copoul va purta weekendul acesta simbolul măiestriei românești prin creațiile artizanilor de ceramică, în timp ce Ansamblul Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași va deschide „Lada de zestre” pentru un spectacol de folclor muzical și coregrafic românesc.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași:Suntem la cea de-a trezeci și noua ediție a Târgului Național de Ceramică „Cucuteni 5000” și iată-ne după trezeci și nouă de ani de când Iașul devine un pol al creației artistice tradiționale. Ieșenii se vor conecta din nou la valorile care ne-au consacrat peste tot în lume și mă bucur că avem șansa să sprijinim acest important festival cultural. De astăzi până duminică, 26 iunie, ne vom putea bucura împreună în Parcul Copou, în inima naturii, de bucuriile și frumusețile ce ne-au fost păstrate de generații întregi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.