Suplimentare record a celui mai mare proiect de insfrastructură rutieră din judeţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Suplimentare record a celui mai mare proiect de insfrastructură rutieră din judeţ

30 de milioane de euro peste valoarea iniţială a Axei rutiere Iaşi-Suceava.

GALERIE
modernizare drumuri
  • modernizare drumuri
- +

Conducerea CJ a anunţat ieri noul cuantum al fondurilor propuse pentru realizarea Axei rutiere strategice Iaşi-Suceava. Amintim că licitaţiile organizate de Consiliul Judeţean Iaşi, pentru segmentul de pe teritoriul Iaşului, respectiv de CJ Suceava, pentru sectorul din judeţul vecin, au eşuat din lipsă de oferte. Pentru cei 92,2 km „ieşeni” se puseseră la bătaie 141,6 milioane de lei, iar pentru cei 75,7 km „suceveni”, 118,6 milioane de lei – în total 260,2 milioane. 

Devizul general prevăzut în septembrie 2017, la semnarea contractului de finanţare europeană, era de aproximativ 330 de milioane de lei, respectiv 73 de milioane de euro. Propunerea executivului CJ Iaşi, instituţie lider de proiect, este de 103 milioane de euro, respectiv 486,8 milioane de lei. „Majorarea este justificată, în principal, de modificarea preţurilor la materii prime şi materiale de construcţie, în special la bitum, în perioada 2016-2019, cu impact semnificativ asupra tuturor cheltuielilor din cadrul devizului”, precizează un comunicat al CJ. O premieră este plata în avans de care vor beneficia firmele care vor câştiga licitaţia pentru execuţia lucrărilor, adică 30 de procente din valoarea contractului. Consilierii vor trebui să se pronunţe luni asupra acestei consistente suplimentări de fonduri, despre care preşedintele CJ a afirmat că provine din fonduri guvernamentale.

Aşa cum am mai relatat, proiectul prevede reabilitatea a 170 de km de drum. Traseul trece prin 22 de comune şi oraşe, în judeţul Iaşi fiind străbătute comunele Rediu, Movileni, Gropniţa, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belceşti, Cepleniţa, Scobinţi, Lespezi şi Sireţel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.