"Suplimentul pentru Sănătate",publicaţie editată cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi şi distribuită împreună cu Ziarul de Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Lansare PROIECT DE INTERES PUBLIC ŞI SOCIAL

"Suplimentul pentru Sănătate",publicaţie editată cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi şi distribuită împreună cu Ziarul de Iaşi

Educaţie pentru sănătatea populaţiei de vârstă şcolară şi preşcolară

GALERIE
Sanatate-unu
  • Sanatate-unu
- +

Sub organizarea Consiliului Judeţean Iaşi şi cu sprijinul partenerilor DSP Iaşi, Spitalulului Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, medicilor de familie din judeţul Iaşi şi primăriilor din judeţul Iaşi au fost demarate campanii de informare pentru reducerea impactului bolilor transmisibile asupra sănătăţii publice.

Creșterea alarmantă a numărului de boli la populaţia de vârstă şcolară şi preşcolară şi în special creșterea ponderii şi gravităţii bolilor transmisibile impun presei, lumii politice și lumii medicale o mai atentă aplecare asupra provocărilor contemporane ale fenomenului infecţios, cât şi o mai mare implicare în transmiterea și receptarea informațiilor medicale, ca mijloc de protecție a comunităţii.

Apreciem că lipsa de informare şi absența unei voințe reale de informare a publicului, sunt principalii factori care au generat neîncrederea populației în programe benefice pentru protecția sănătății.

O corectă și onestă informare a medicilor și a pacienților, chiar dacă este mai dificil de realizat și presupune eforturi suplimentare, ar avea un rezultat extrem de important: reclădirea încrederii populaţiei în sistemul de sănătate şi în politicile publice privind sănătatea şi nu numai. Acest deziderat nu poate fi atins în absenţa INFORMAȚIILOR MEDICALE corecte, exacte, oneste și inteligibile, accesibile, obţinute de la surse autorizate.

De aici, necesitatea şi importanţa organizării unor campanii de informare şi educare, bazate pe dialog sincert și tolerant.

Proiectul vizează în principal derularea - la nivel judeţean - de campanii de informare pe tema EDUCAŢIEI PENTRU SĂNĂTATE, ca măsură de reducere a impactului asupra sănătăţii publice a bolilor transmisibile la populaţia de vârstă şcolară şi preşcolară.

În cadrul acestui proiect urmează să se desfăşoare o serie de acţiuni cu primarii şi medicii de familie din judeţ, cu privire la necesitatea şi importanţa dezvoltării unui sistem de reacţie rapidă la ameninţările epidemiologice la adresa sănătăţii populaţiei, care să includă aplicarea de măsuri de prevenţie, cât şi efectuarea investigaţiilor de specialitate necesare.

Astfel, prin corelarea eforturilor Consiliului Judeţean Iaşi şi societăţii medicale, sunt dezirabile modificări comportamentale - la nivelul societăţii civile - privind supravegherea, diagnosticul şi tratamentul maladiilor cu potenţial epidemic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.