Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 02.12.2023

Lansare PROIECT DE INTERES PUBLIC ŞI SOCIAL

"Suplimentul pentru Sănătate",publicaţie editată cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi şi distribuită împreună cu Ziarul de Iaşi

Educaţie pentru sănătatea populaţiei de vârstă şcolară şi preşcolară

GALERIE
Sanatate-unu
  • Sanatate-unu
- +

Sub organizarea Consiliului Judeţean Iaşi şi cu sprijinul partenerilor DSP Iaşi, Spitalulului Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, medicilor de familie din judeţul Iaşi şi primăriilor din judeţul Iaşi au fost demarate campanii de informare pentru reducerea impactului bolilor transmisibile asupra sănătăţii publice.

Creșterea alarmantă a numărului de boli la populaţia de vârstă şcolară şi preşcolară şi în special creșterea ponderii şi gravităţii bolilor transmisibile impun presei, lumii politice și lumii medicale o mai atentă aplecare asupra provocărilor contemporane ale fenomenului infecţios, cât şi o mai mare implicare în transmiterea și receptarea informațiilor medicale, ca mijloc de protecție a comunităţii.

Apreciem că lipsa de informare şi absența unei voințe reale de informare a publicului, sunt principalii factori care au generat neîncrederea populației în programe benefice pentru protecția sănătății.

O corectă și onestă informare a medicilor și a pacienților, chiar dacă este mai dificil de realizat și presupune eforturi suplimentare, ar avea un rezultat extrem de important: reclădirea încrederii populaţiei în sistemul de sănătate şi în politicile publice privind sănătatea şi nu numai. Acest deziderat nu poate fi atins în absenţa INFORMAȚIILOR MEDICALE corecte, exacte, oneste și inteligibile, accesibile, obţinute de la surse autorizate.

De aici, necesitatea şi importanţa organizării unor campanii de informare şi educare, bazate pe dialog sincert și tolerant.

Proiectul vizează în principal derularea - la nivel judeţean - de campanii de informare pe tema EDUCAŢIEI PENTRU SĂNĂTATE, ca măsură de reducere a impactului asupra sănătăţii publice a bolilor transmisibile la populaţia de vârstă şcolară şi preşcolară.

În cadrul acestui proiect urmează să se desfăşoare o serie de acţiuni cu primarii şi medicii de familie din judeţ, cu privire la necesitatea şi importanţa dezvoltării unui sistem de reacţie rapidă la ameninţările epidemiologice la adresa sănătăţii populaţiei, care să includă aplicarea de măsuri de prevenţie, cât şi efectuarea investigaţiilor de specialitate necesare.

Astfel, prin corelarea eforturilor Consiliului Judeţean Iaşi şi societăţii medicale, sunt dezirabile modificări comportamentale - la nivelul societăţii civile - privind supravegherea, diagnosticul şi tratamentul maladiilor cu potenţial epidemic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri