Sub organizarea Consiliului Judeţean Iaşi şi cu sprijinul partenerilor DSP Iaşi, Spitalulului Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, medicilor de familie din judeţul Iaşi şi primăriilor din judeţul Iaşi au fost demarate campanii de informare pentru reducerea impactului bolilor transmisibile asupra sănătăţii publice.
Creșterea alarmantă a numărului de boli la populaţia de vârstă şcolară şi preşcolară şi în special creșterea ponderii şi gravităţii bolilor transmisibile impun presei, lumii politice și lumii medicale o mai atentă aplecare asupra provocărilor contemporane ale fenomenului infecţios, cât şi o mai mare implicare în transmiterea și receptarea informațiilor medicale, ca mijloc de protecție a comunităţii.
Apreciem că lipsa de informare şi absența unei voințe reale de informare a publicului, sunt principalii factori care au generat neîncrederea populației în programe benefice pentru protecția sănătății.

O corectă și onestă informare a medicilor și a pacienților, chiar dacă este mai dificil de realizat și presupune eforturi suplimentare, ar avea un rezultat extrem de important: reclădirea încrederii populaţiei în sistemul de sănătate şi în politicile publice privind sănătatea şi nu numai. Acest deziderat nu poate fi atins în absenţa INFORMAȚIILOR MEDICALE corecte, exacte, oneste și inteligibile, accesibile, obţinute de la surse autorizate.
De aici, necesitatea şi importanţa organizării unor campanii de informare şi educare, bazate pe dialog sincert și tolerant.
Proiectul vizează în principal derularea - la nivel judeţean - de campanii de informare pe tema EDUCAŢIEI PENTRU SĂNĂTATE, ca măsură de reducere a impactului asupra sănătăţii publice a bolilor transmisibile la populaţia de vârstă şcolară şi preşcolară.
În cadrul acestui proiect urmează să se desfăşoare o serie de acţiuni cu primarii şi medicii de familie din judeţ, cu privire la necesitatea şi importanţa dezvoltării unui sistem de reacţie rapidă la ameninţările epidemiologice la adresa sănătăţii populaţiei, care să includă aplicarea de măsuri de prevenţie, cât şi efectuarea investigaţiilor de specialitate necesare.
Astfel, prin corelarea eforturilor Consiliului Judeţean Iaşi şi societăţii medicale, sunt dezirabile modificări comportamentale - la nivelul societăţii civile - privind supravegherea, diagnosticul şi tratamentul maladiilor cu potenţial epidemic.