anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

Lansare PROIECT DE INTERES PUBLIC ŞI SOCIAL

"Suplimentul pentru Sănătate",publicaţie editată cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi şi distribuită împreună cu Ziarul de Iaşi

Educaţie pentru sănătatea populaţiei de vârstă şcolară şi preşcolară

GALERIE
Sanatate-unu
  • Sanatate-unu
- +

Sub organizarea Consiliului Judeţean Iaşi şi cu sprijinul partenerilor DSP Iaşi, Spitalulului Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, medicilor de familie din judeţul Iaşi şi primăriilor din judeţul Iaşi au fost demarate campanii de informare pentru reducerea impactului bolilor transmisibile asupra sănătăţii publice.

Creșterea alarmantă a numărului de boli la populaţia de vârstă şcolară şi preşcolară şi în special creșterea ponderii şi gravităţii bolilor transmisibile impun presei, lumii politice și lumii medicale o mai atentă aplecare asupra provocărilor contemporane ale fenomenului infecţios, cât şi o mai mare implicare în transmiterea și receptarea informațiilor medicale, ca mijloc de protecție a comunităţii.

Apreciem că lipsa de informare şi absența unei voințe reale de informare a publicului, sunt principalii factori care au generat neîncrederea populației în programe benefice pentru protecția sănătății.

O corectă și onestă informare a medicilor și a pacienților, chiar dacă este mai dificil de realizat și presupune eforturi suplimentare, ar avea un rezultat extrem de important: reclădirea încrederii populaţiei în sistemul de sănătate şi în politicile publice privind sănătatea şi nu numai. Acest deziderat nu poate fi atins în absenţa INFORMAȚIILOR MEDICALE corecte, exacte, oneste și inteligibile, accesibile, obţinute de la surse autorizate.

De aici, necesitatea şi importanţa organizării unor campanii de informare şi educare, bazate pe dialog sincert și tolerant.

Proiectul vizează în principal derularea - la nivel judeţean - de campanii de informare pe tema EDUCAŢIEI PENTRU SĂNĂTATE, ca măsură de reducere a impactului asupra sănătăţii publice a bolilor transmisibile la populaţia de vârstă şcolară şi preşcolară.

În cadrul acestui proiect urmează să se desfăşoare o serie de acţiuni cu primarii şi medicii de familie din judeţ, cu privire la necesitatea şi importanţa dezvoltării unui sistem de reacţie rapidă la ameninţările epidemiologice la adresa sănătăţii populaţiei, care să includă aplicarea de măsuri de prevenţie, cât şi efectuarea investigaţiilor de specialitate necesare.

Astfel, prin corelarea eforturilor Consiliului Judeţean Iaşi şi societăţii medicale, sunt dezirabile modificări comportamentale - la nivelul societăţii civile - privind supravegherea, diagnosticul şi tratamentul maladiilor cu potenţial epidemic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.