"Suplimentul pentru Sănătate",publicaţie editată cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi şi distribuită împreună cu Ziarul de Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Lansare PROIECT DE INTERES PUBLIC ŞI SOCIAL

"Suplimentul pentru Sănătate",publicaţie editată cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi şi distribuită împreună cu Ziarul de Iaşi

Educaţie pentru sănătatea populaţiei de vârstă şcolară şi preşcolară

GALERIE
Sanatate-unu
  • Sanatate-unu
- +

Sub organizarea Consiliului Judeţean Iaşi şi cu sprijinul partenerilor DSP Iaşi, Spitalulului Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, medicilor de familie din judeţul Iaşi şi primăriilor din judeţul Iaşi au fost demarate campanii de informare pentru reducerea impactului bolilor transmisibile asupra sănătăţii publice.

Creșterea alarmantă a numărului de boli la populaţia de vârstă şcolară şi preşcolară şi în special creșterea ponderii şi gravităţii bolilor transmisibile impun presei, lumii politice și lumii medicale o mai atentă aplecare asupra provocărilor contemporane ale fenomenului infecţios, cât şi o mai mare implicare în transmiterea și receptarea informațiilor medicale, ca mijloc de protecție a comunităţii.

Apreciem că lipsa de informare şi absența unei voințe reale de informare a publicului, sunt principalii factori care au generat neîncrederea populației în programe benefice pentru protecția sănătății.

O corectă și onestă informare a medicilor și a pacienților, chiar dacă este mai dificil de realizat și presupune eforturi suplimentare, ar avea un rezultat extrem de important: reclădirea încrederii populaţiei în sistemul de sănătate şi în politicile publice privind sănătatea şi nu numai. Acest deziderat nu poate fi atins în absenţa INFORMAȚIILOR MEDICALE corecte, exacte, oneste și inteligibile, accesibile, obţinute de la surse autorizate.

De aici, necesitatea şi importanţa organizării unor campanii de informare şi educare, bazate pe dialog sincert și tolerant.

Proiectul vizează în principal derularea - la nivel judeţean - de campanii de informare pe tema EDUCAŢIEI PENTRU SĂNĂTATE, ca măsură de reducere a impactului asupra sănătăţii publice a bolilor transmisibile la populaţia de vârstă şcolară şi preşcolară.

În cadrul acestui proiect urmează să se desfăşoare o serie de acţiuni cu primarii şi medicii de familie din judeţ, cu privire la necesitatea şi importanţa dezvoltării unui sistem de reacţie rapidă la ameninţările epidemiologice la adresa sănătăţii populaţiei, care să includă aplicarea de măsuri de prevenţie, cât şi efectuarea investigaţiilor de specialitate necesare.

Astfel, prin corelarea eforturilor Consiliului Judeţean Iaşi şi societăţii medicale, sunt dezirabile modificări comportamentale - la nivelul societăţii civile - privind supravegherea, diagnosticul şi tratamentul maladiilor cu potenţial epidemic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.