Supraaglomerare la spitalul de la Grajduri: pe fiecare două locuri stau trei pacienţi periculoşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Supraaglomerare la spitalul de la Grajduri: pe fiecare două locuri stau trei pacienţi periculoşi

GALERIE
spital, grajduri
  • spital, grajduri
- +

Managerul de aici şi-a recâştigat postul la concurs cu un proiect de extindere a spaţiului destinat bolnavilor

 

Victor Idricianu (FOTO) rămâne manager al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri, după ce zilele trecute a fost finalizat concursul pentru ocuparea acestui post. Acesta a rămas singurul candidat după ce dosarul contracandidatei sale, Gabriela Ciolpan, a fost respins din cauza lipsei unor documente necesare. Prezentarea proiectului de management a avut loc luni, la această etapă, Idricianu fiind notat cu 9,41. În proiectul său, acesta a subliniat principalele probleme ale unităţii, legate de vechea problemă a supraaglomerării, şi a propus soluţii pentru rezolvarea a câteva dintre acestea. Una dintre problemele prioritare este legată de extinderea spaţiului de cazare al pacienţilor internaţi în spital. În momentul de faţă, spitalul are o capacitate de 240 de paturi, însă sunt internaţi 395 de pacienţi, cu 155 (40%) mai mulţi decât ar trebui. Acest lucru este cauzat de faptul că aici internarea se face doar prin hotărâre judecătorească, aici fiind pacienţi cu afecţiuni psihice deosebit de grave, care reprezintă un pericol pentru ei şi pentru societate, internaţi în baza unor sentinţe penale definitive pentru omoruri, viol, tâlhărie, dar care atunci când au comis faptele nu au avut discernământ, conform expertizelor medico-legale psihiatrice.

Pentru a extinde spaţiul de cazare pentru pacienţii internaţi se are în vedere reabilitarea pavilionului unde funcţiona spălătoria şi transformarea sa în pavilion administrativ, iar acesta din urmă să devină pavilion pentru pacienţi după mansardare şi modernizare. Ulterior, este nevoie ca pavilioanele să fie incluse în structura organizatorică a spitalului şi să fie angajat personalul necesar. 

Citește și: Trei supraveghetori la 100 de pacienţi periculoşi. Iadul de la Grajduri

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.