anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Surpriză în propunerile de prorectori ale lui Tudorel Toader

GALERIE
Tudorel Toader
 • Tudorel Toader
- +

Tudorel Toader, rectorul Universităţii “Al. I. Cuza”,  a definitivat propunerile pentru echipa de prorectori. 

Acestea sunt următoarele:  Strategie, dezvoltare, personal - Corneliu Iaţu; Activităţi studenteşti - Mihaela Onofrei; Licenţă - Lucia Cifor; Cercetare - Ionel Mangalagiu; Masterat, doctorat, managementul calităţii - Florin Brinză, iar la Relaţii internaţionale nu a înaintat nici o propunere. Între acestea sunt şi două surprize. În primul rând, locul atribuit acum lui Brinză era ocupa înainte de către Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice. Toader a reuşit prin această mişcare să înlăture una dintre vocile critice la adresa sa. A doua surpriză este faptul că nu a nominalizat încă pe nimeni pe Relaţii internaţionale. Postul era ocupat înainte de Henri Luchian.

Pe data de 11 iunie, Senatul Universităţii “Al. I. Cuza” va vota dacă Luchian mai poate ocupa postul de profesor sau nu. El este la vârsta de pensionare. În cazul în care va primi un vot negativ nu va putea ocupa o funcţia de conducere, va putea doar să ţină o serie de cursuri. În acest scenariu, Tudorel Toader va fi obligat să nominalizare pe altcineva.

Conform informaţiilor “Ziarului de IaşI”, toţi cei 5 prorectori propuşi au trecut de votul Senatului, dar nu a fost unanimitate în cazul niciunei propuneri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.