Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Surpriză uriaşă la testarea periodică din centrele de asistenţă socială ieşene

GALERIE
Centrul Social Mircesti
  • Centrul Social Mircesti
- +

Ziua de ieri a adus la Iaşi şi o creştere foarte mare a numărului de noi cazuri: 358.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a informat ieri cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în judeţul Iaşi. Este vorba despre Centrul de Servicii Sociale Mirceşti, unde 29 de persoane, dintre care şapte salariaţi şi 22 de beneficiari, au fost depistaţi pozitiv în cadrul testării periodice realizate în cadrul unităţilor de asistenţă socială. Salariaţii au fost izolaţi la domiciliu, iar beneficiarii la centru.

Tot în cadrul aceleiaşi testări, au fost găsiţi cu infecţia cu noul coronavirus alţi cinci beneficiari şi doi salariaţi de la Centrul de Servicii Sociale C.A. Rosetti. Iniţial, în cadrul focarului fuseseră confirmaţi opt salariaţi şi cinci beneficiari. Ca şi în cazul de la Mirceşti, angajaţii au fost izolaţi la domiciliu, iar beneficiarii la centru.

Ieri, potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, s-a înregistrat o nouă creştere foarte mare a numărului de infectaţi în judeţul Iaşi, cu 358 de noi cazuri înregistrate. Numărul total al deceselor de la începutul pandemiei şi până acum a ajuns la 466, un ieşean aflat la ATI COVID pierzând ieri lupta cu boala.

Creşterea numărului de cazuri a dus inevitabil la ocuparea aproape în totalitate a paturilor din secţiile ATI ale spitalelor COVID şi suport COVID. Ieri, la raportarea de la ora 10, mai erau libere cinci paturi, respectiv unul la Spitalul de Pneumo­ftiziologie, unul la ATI la Spitalul de Recuperare, două paturi la Spitalul C.F. Iaşi şi un pat ATI la Spitalul de Neuro­chirurgie. În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 257 de paturi pentru cei cu forme de boală medii spre severe.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri