Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Surprizele din declaraţiile de avere ale şefilor de la Mediu

GALERIE
bogdan-davideanu-5
  • bogdan-davideanu-5
- +

Cu cât le-au urcat averile şi care au fost sursele de veniturile ale directorilor de la Agenţia de Mediu şi de la Garda de Mediu citiţi în rândurile de mai jos.

Anul 2014 a adus schimbări în averile celor doi funcţionari din fruntea instituţiilor ieşene cu atribuţii în protecţia mediului. Dacă Bogdan Davideanu, directorul executiv de la Agenţia pentru Protecţia Mediului a înstrăinăt un apartament, comisarul-şef de la Garda de Mediu, Gheorghe Băcuşcă a schimbat Carpatica Asigurări pe Omniasig.

 
Are în conturi 340.000 de lei
 
Şeful de la Agenţia pentru Protecţia Mediului este mai avut cu 35.000 euro faţă de 2013. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Davideanu a vândut anul trecut cu această sumă un apartament cu suprafaţa de 53 metri pătraţi, dobândit în primii ani de după Revoluţie. Directorul executiv APM Iaşi deţine acum suma respectivă într-un cont curent deschis la Banca Transilvania tot în cursul anului 2014. Davideanu a declarat în documentul amintit că are în proprietate un teren intravilan de 900 mp şi o casă de aproximativ 90 mp, achiziţionate în 2013, precum şi un teren agricol, dobândit în urmă cu opt ani. Şeful APM Iaşi a obţinut din venituri salariale, aferente funcţiei de director executiv, suma de 34.527, adică aproximativ 2.900 lei lunar. Conform datelor înscrise în declaraţia de venituri, Davideanu deţine tot aceleaşi autoturisme declarate şi în urmă cu doi ani: un Volkswagen Passat, un Chevrolet Spark, respectiv un Mitsubishi Pajero. La capitolul depozite bancare, acesta a notat că posedă trei astfel de instrumente financiare, toate în lei, valoarea cumulată a acestora fiind de 340.000 lei. Pe de altă parte, acesta are de restituit către BRD un credit de aproape 75.000 lei, contractat în 2013, cu scadenţa în anul 2033. Faţă de 2013, anul trecut Davideanu a renunţat la poziţia de administrator la societatea Aquaproiect SRL Iaşi, figurând acum doar ca asociat, cu o participaţie de 40 de procente în cadrul firmei.
 
Salariu, pensie, salariu
 
La Garda de Mediu Iaşi, comisarul-şef Gheorghe Băcuşcă a ridicat doar circa 8.000 lei în 2014, fiind instalat în postul de conducere în luna octombrie. Apropiat al UNPR, pe listele căruia a şi candidat în trecut la alegerile pentru Primăria Tomeşti, Băcuşcă l-a înlocuit atunci pe liberalul Cătălin Beleca, plecat în cadrul structurii centrale a Gărzii de Mediu. Gheorghe Bacuşcă deţine, împreună cu soţia, un teren de 1.800 metri pătraţi în intravilanul comunei Tomeşti, cumpărat în anul 2007. Pe lângă teren, în Tomeşti, actualul comisar-şef mai are în posesie o casă de 150 mp, dobândită tot în acelaşi an. Acesta conduce un autoturism Audi, fabricat în anul 2002, şi nu deţine bijuterii, obiecte de artă şi de cult, a căror valoare însumată să depăşească 5.000 euro. Totodată, în declaraţia de avere aferentă anului 2014, acesta susţine că nu are sume depuse în conturi ori depozite bancare, fiind în schimb îndatorat către două instituţii bancare. Mai precis, în 2007, Bacuşcă a accesat două credite, dintre care unul în valoare de 45.000 euro la BRD, scadent în anul 2030, iar celălalt, în cuantum de 30.000 lei de la Banca Românească. Tot la capitolul venituri, în 2014, Bacuşcă a încasat un „salar” de 10.197 lei de la Omniasig Vienna Insurance Group. În urmă cu doi ani, comisarul-şef figura în „barca” Carpatica Asigurări cu venituri de 3.162 lei. Nu în ultimul rând, şeful de la Garda de Mediu Iaşi a obţinut de la Casa de Pensii aproximativ 28.000 lei. În trecut, acesta a lucrat la inspector de poliţie, fiind şi adjunct la Secţia I. În declaraţia de interese, acesta a menţionat că are calitatea de asociat în cadrul SC Centrul Internaţional de Daune şi Servicii SRL, unde deţine 25% din părţile sociale. Prin această firmă victimele accidentelor de circulaţie sunt consiliate să recupereze daune morale ori materiale de la societăţile de asigurări.
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri