Suspiciuni de aranjare a concursului pentru 93 de posturi de la „Socola”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Angajate ale spitalului cer să participe ca observatori

Suspiciuni de aranjare a concursului pentru 93 de posturi de la „Socola”

GALERIE
socola
  • socola
- +

Au mai fost cereri şi în trecut din partea acestor avertizori de integritate, dar managerul nu are urechi să audă.

Trei angajate ale Institutului de Psi­hiatrie „Socola” din Iaşi au solicitat ieri, în scris, către conducerea unităţii medicale să poată participa ca observatori neutri la concursul de angajare pentru 93 de posturi de asistenţi şi infirmieri. Proba scrisă a concursului are loc marţi dimineaţă, 17 septembrie, de la ora 9.00, iar Lola Mitrică, Mirela Popeanu şi Iulia Ionaşcu, au invocat suspiciuni de fraudare existente la nivelul spitalului. Angajatele, care sunt şi avertizori de integritate ai spitalului, spun că există zvonuri conform cărora „actualii colaboratori ai institutului vor fi favorizaţi la întocmirea subiectelor”.

„Vă solicităm din nou să acceptaţi cu celeritate ca începând cu întocmirea subiec­telor, să participe şi subsemnatele sau să nomina­lizaţi măcar una dintre semna­tarele acestei solicitări în calitate de ob­ser­vatori neutri, având în vedere că este de notorietate atitudinea noastră în sensul şi apărarea modului de respectare a prevederilor legale”, precizează angajatele în solicitarea scrisă.

Acestea au mai cerut şi la începutul acestei luni acelaşi lucru, managerul spunând că acest concurs se desfăşoară „respectându-se principiul legalităţii, transparenţei, egalităţii de şanse şi al publicităţii”, comunicând de asemenea că din punct de vedere legal nu reiese că este obligatoriu ca avertizorii de integritate să fie prezenţi în comisia de concurs, având în vedere şi faptul că la nivel declarativ sunt peste zece avertizori de integritate în cadrul spitalului.

„Trans­pa­renţa organi­zării concursului este asigurată prin faptul că legiuitorul a obligat instituţiile sa­nitare să includă în comisii reprezentanţi ai sindicatului reprezentativ şi al organi­zaţiilor profesionale. Aceştia au şi fost desemnaţi şi incluşi în comisiile de concurs asigurându-se astfel respectarea le­gis­laţiei”, se precizează în răspunsul oferit de spital la începutul lunii.

Angajatele cer ca pentru a garanta transparenţa şi respectarea legalităţii să poată participa la întocmirea subiectelor.

„Neexistând niciun fel de interdicţii legale în acest sens, participarea şi numirea observatorilor la un concurs este la latitudinea organizatorului, ceea ce vă dă în mod real posibilitatea de a vă dovedi bunăvoinţa şi dorinţa de asigurare a transparenţei acestui concurs de angajare pentru a înlătura orice fel de suspiciuni care au afectat în mai multe rânduri în trecutul apropiat credibilitatea dumneavoastră şi a instituţiei pe care o reprezentaţi, în cadrul altor concursuri similare”, se mai precizerază în solicitare.

După proba scrisă, pe 23 septembrie este programată şi proba interviu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.