anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Susţineri politice cu parandărăt la lliberali. E de bine sau de rău pentru Alexe şi Chirica?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Veşti noi pe azi, venite cu trenul de noapte (ăla încă nescos din listă) de la Bucureşti, stimaţi cetitori de la Iaşi. Zice-se prin capitală căci apele s-au cam aşezat la vârful PNL, şi că premierul Florin Cîţu are acum prima şansă. 

Dar, cică, acesta va fi ajutat să devină preşedinte cu parandărăt. Adicătelea va trebui să primească, apoi să dea şi înapoi (para, adică bani, înapoi: vorba turcului, dacă nu ştiaţi de unde vine jargonul. Adică, după ce va primi votul, el va trebui să împartă puterea, şi asta chiar în mod oficial, formal, şi nu pe sub masă, cu baronii care îl vor ajuta să câştige. Şi, ca urmare, cică vor fi patru sau cinci prim-vicepreşedinţi, fiecare responsabil pentru câte o regiune istorică.

În Muntenia-Oltenia cică va fi ministrul Energiei, olteanul de Severin şi Craiova Virgil Popescu, în Muntenia-Dobrogea va fi prahoveanul Iulian Dumitrescu, cel care s-a sucit pro-Cîţu zilele trecute, în Ardeal încă se negociază între Rareş Bogdan de la Cluj şi Lucian Bode de la Sălaj.

Ehehe, şi acum surprizuţa care face uţa-uţa pentru Iaşi: ghici cine va fi prim-vicepe pe tăt rotogolul Moldovei istorice, stimaţi telespectatori? Nu, nu aţi ghicit, evident: cum să fie Chirica, Doamne-fereşte? Nici Alexe, se-nţelege...

Dar, staţi pe pace, căci mama cozonaci ne face: nici nu va fi cineva de care cei doi să fie speriaţi. Da, va fi cel care l-a susţinut din prima pe Cîţu, fără şovăială, dar şi cel care a negociat pentru Iaşi blatul liberalilor lui Alexe cu Chirica: bucovineanul Flutur. Acuma, fireşte, rămâne de văzut câtă influenţă reală va avea acest prim-vice regional asupra unei filiala ca aceea de la Iaşi, şi mai ales asupra unui lider care nu prea e-n aceeaşi barcă, căci e în aia cu Iohannis. Vorba aia: om trăi şi ne-om tot căi...

Ce are tabla ondulată de Galaţi cu milioanele pentru spitalul mobil

Apropo de lupte politice, iote că luaţi de astea interne de la liberali am zis că nu e prea bine să stăm mult cu ochii pe ele căci nu le mai vedem pe alea transpartinice.

De-un par egzamplu, am văzut că sinatorul Maricel de la partidoiul ieşean vrea să pună rămăşag cu liberalul dom’ Costel, pe o chestiune tare cu schepsis. “Lansez o provocare. Dacă Spitalul mobil va fi funcţionalizat de ISU înseamnă ca a greşit Alexe, dacă nu, atunci am greşit eu!” - spune nea Măricel. Căci, cum ştiţi, spitalul cumpărat de nea Măricel cu banii ieşenilor a fost predat ISU.

Nu mai analizăm partea de oportunitate, că ISU putea să cumpere cu banii Guvernului, adică ai tuturor românilor, nu cu cei ai ieşenilor: asta e altă mâncare de peşte. Păi, deh, îi dă mâna lui nea Măricel să se prindă într-un astfel de rămăşag, căci ieşeanul care e şef la ISU la Bucureşti a ajuns acolo pe mâna pesediştilor, cumva şi pe mâna lui. Doar n-o să facă acum jocul duşmanilor binefăcătorilor lui, ne gândim. Dar, în fine, nu mai lungim supa asta de peşte prea mult căci, ştiţi voi cum e în politichia de Bahlui: până la urmă s-a ajuns tot la tabla ondulată de Galaţi...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.