Susţineri politice cu parandărăt la lliberali. E de bine sau de rău pentru Alexe şi Chirica?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Susţineri politice cu parandărăt la lliberali. E de bine sau de rău pentru Alexe şi Chirica?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Veşti noi pe azi, venite cu trenul de noapte (ăla încă nescos din listă) de la Bucureşti, stimaţi cetitori de la Iaşi. Zice-se prin capitală căci apele s-au cam aşezat la vârful PNL, şi că premierul Florin Cîţu are acum prima şansă. 

Dar, cică, acesta va fi ajutat să devină preşedinte cu parandărăt. Adicătelea va trebui să primească, apoi să dea şi înapoi (para, adică bani, înapoi: vorba turcului, dacă nu ştiaţi de unde vine jargonul. Adică, după ce va primi votul, el va trebui să împartă puterea, şi asta chiar în mod oficial, formal, şi nu pe sub masă, cu baronii care îl vor ajuta să câştige. Şi, ca urmare, cică vor fi patru sau cinci prim-vicepreşedinţi, fiecare responsabil pentru câte o regiune istorică.

În Muntenia-Oltenia cică va fi ministrul Energiei, olteanul de Severin şi Craiova Virgil Popescu, în Muntenia-Dobrogea va fi prahoveanul Iulian Dumitrescu, cel care s-a sucit pro-Cîţu zilele trecute, în Ardeal încă se negociază între Rareş Bogdan de la Cluj şi Lucian Bode de la Sălaj.

Ehehe, şi acum surprizuţa care face uţa-uţa pentru Iaşi: ghici cine va fi prim-vicepe pe tăt rotogolul Moldovei istorice, stimaţi telespectatori? Nu, nu aţi ghicit, evident: cum să fie Chirica, Doamne-fereşte? Nici Alexe, se-nţelege...

Dar, staţi pe pace, căci mama cozonaci ne face: nici nu va fi cineva de care cei doi să fie speriaţi. Da, va fi cel care l-a susţinut din prima pe Cîţu, fără şovăială, dar şi cel care a negociat pentru Iaşi blatul liberalilor lui Alexe cu Chirica: bucovineanul Flutur. Acuma, fireşte, rămâne de văzut câtă influenţă reală va avea acest prim-vice regional asupra unei filiala ca aceea de la Iaşi, şi mai ales asupra unui lider care nu prea e-n aceeaşi barcă, căci e în aia cu Iohannis. Vorba aia: om trăi şi ne-om tot căi...

Ce are tabla ondulată de Galaţi cu milioanele pentru spitalul mobil

Apropo de lupte politice, iote că luaţi de astea interne de la liberali am zis că nu e prea bine să stăm mult cu ochii pe ele căci nu le mai vedem pe alea transpartinice.

De-un par egzamplu, am văzut că sinatorul Maricel de la partidoiul ieşean vrea să pună rămăşag cu liberalul dom’ Costel, pe o chestiune tare cu schepsis. “Lansez o provocare. Dacă Spitalul mobil va fi funcţionalizat de ISU înseamnă ca a greşit Alexe, dacă nu, atunci am greşit eu!” - spune nea Măricel. Căci, cum ştiţi, spitalul cumpărat de nea Măricel cu banii ieşenilor a fost predat ISU.

Nu mai analizăm partea de oportunitate, că ISU putea să cumpere cu banii Guvernului, adică ai tuturor românilor, nu cu cei ai ieşenilor: asta e altă mâncare de peşte. Păi, deh, îi dă mâna lui nea Măricel să se prindă într-un astfel de rămăşag, căci ieşeanul care e şef la ISU la Bucureşti a ajuns acolo pe mâna pesediştilor, cumva şi pe mâna lui. Doar n-o să facă acum jocul duşmanilor binefăcătorilor lui, ne gândim. Dar, în fine, nu mai lungim supa asta de peşte prea mult căci, ştiţi voi cum e în politichia de Bahlui: până la urmă s-a ajuns tot la tabla ondulată de Galaţi...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.