Sute de ieşeni au rămas fără prestaţii sociale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Sute de ieşeni au rămas fără prestaţii sociale

GALERIE
ajutoare
  • ajutoare
- +

Peste 10.600 de persoane au rămas fără venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei sau indemnizaţia pentru creşterea copilului, prestaţiile fiind suspendate din cauza neachitării taxelor şi impozitelor locale. Ministerul Muncii, Famililei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a precizat ieri că, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, 10.668 de dosare au fost suspendate din plată ca urmare a neachitării de către beneficiari a impozitelor şi taxelor locale. Din cele 10.668 de plăţi suspendate, cele mai multe sunt alocaţii pentru sprijinirea familiei (4.486 de cazuri din totalul de 281.000 de beneficiari). Din datele centralizate rezultă că au mai fost suspendate 3.369 de dosare pentru acordarea venitului minim garantat, din 221.000 înregistrate în total, şi 2.813 de indemnizaţii pentru creşterea copilului, dintr-un total de 144.000.
Judeţele în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de suspendare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului sunt: Suceava (246), Dolj (208), Constanţa (136) şi în Bucureşti (898). Cele mai multe dosare pentru acordarea alocaţiei pentru sprijinirea familiei au fost suspendate în Mureş (582), Iaşi (380), Satu-Mare (293) şi Dolj (247). Judeţele în care se înregistrează cele mai multe persoane care au rămas fără venitul minim garantat sunt: Mureş (398),Călăraşi (347), Dolj (307),Vrancea (158) şi Iaşi (155).
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.