Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Sute de locuri, inclusiv la buget, neocupate la Universitatea Tehnică

GALERIE
admitere
  • admitere
- +

Facultăţile încep să afişeze rezultatele provizorii.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi nu şi-a ocupat toate locurile la buget nici după sesiunea de admitere din toamnă. La ciclul de licenţă, din cele 903 locuri bugetate s-au ocupat doar 714, cu condiţia ca toţi studenţii care şi-au depus candidatura să vină să îşi confirme locul în urma distribuţiei. Aceeaşi condiţie se aplică şi la ciclul de masterat, unde au rămas 53 de locuri neocupate, fiind 469 de candidaturi pentru 522 de locuri subvenţionate de către stat. Cele mai multe locuri libere la buget pentru ciclul de licenţă au rămas la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, 122 în total, în timp ce facultăţile de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, de Eletronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi de Mecanică şi-au ocupat în întregime locurile. Cea mai mare concurenţă a fost la Electronică, unde au concurat 52 de studenţi pentru 12 locuri bugetate. La master, doar Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, de Eletronică şi la Automatică şi Calculatoare nu şi-au ocupat toate locurile la buget, la Construcţii fiind 109 locuri rămase libere. La unele dintre facultăţile instituţiei de învăţământ superior au început să apară deja o serie de rezultate preliminarii, rezultatele finale, după confirmarea locurilor, urmând se afla în jurul datei de 24 septembrie. Astfel, la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, pentru ciclul de licenţă, la specializarea Inginerie Civilă, cea mai mică medie de admitere a fost 6.00, iar cea mai mare 9.46. La domeniul Ingineria Instalaţiilor, prima medie a fost de 8.23 în timp ce ultima a fost tot la minimul de 6 necesar pentru ca un student să se poată înscrie. Contestaţiile la această facultate se pot depune până pe data de 23. Ultima medie de la buget pentru studiile de master la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial a fost de 7.90 în timp ce prima medie a fost un 10.00. La licenţă, la aceeaşi facultate, prima medie de admitere a fost tot un 10.00. La Eletronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei prima medie în urma concursului de dosare a fost de 8.54 în timp ce ultima medie de la buget a fost de 7.37.
Pentru studiile de masterat nu au fost definitivate încă listele. Medii similare s-au înregistrat şi la Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, unde primul student a fost admis cu media 8.91, în timp ce ultimul pe un loc subvenţionat de către stat a avut media 6.93. În cazul studiilor de masterat, prima medie de la buget a fost de 9.00, iar ultima de 6.00.

Restul facultăţilor urmează să afişeze rezultatele provizorii în acest weekend. Astăzi va avea loc o redistribuire în universitate a locurilor rămase libere la buget către facultăţile care au studenţii necesari să le ocupe.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri