Sute de locuri libere la Iaşi pentru vaccinare imediată, cu Pfizer şi Moderna
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Sute de locuri libere la Iaşi pentru vaccinare imediată, cu Pfizer şi Moderna

GALERIE
vaccinare, covid, pfizer, liber
  • vaccinare, covid, pfizer, liber
- +

 „Ziarul de Iaşi” a realizat o radiografie de moment, aseară, la ora 17. Numărul mare de vaccinuri disponibile fac ca timpii de aşteptare să se reducă considerabil, chiar şi până la programare imediată în unele cazuri 

Accesul la unul dintre vaccinurile anti COVID-19 a devenit mult mai la îndemână pentru locuitorii judeţului Iaşi. Conform statisticilor disponibile pe platforma de vaccinare şi pe site-ul vaccin.live, la nivelul zilei de ieri, 16 aprilie, ora 17, existau 2.963 de locuri disponibile în cele 35 de centre de vaccinare. Asta înseamnă fie locuri în care ieşenii se pot prezenta direct cu buletin să se vaccineze, fără programare, pentru centrele care imunizează cu serul produs de Oxford / AstraZeneca, fie centre cu programare de pe o zi pe alta cu serurile Pfizer sau Moderna.

Este pentru prima dată când, la nivelul judeţului, există doze de Pfizer „la liber” în mai mult de un singur centru. În mod concret, la nivelul zilei de ieri, ora 17, existau 17 doze Pfizer la Belceşti, 115 la Bivolari, şi 70 la Hârlău. Mai mult decât atât, există locuri disponibile pentru vaccinul Moderna, care foloseşte aceeaşi tehnologie ca Pfizer, în Ciurea - 315, Ţibăneşti - 435 şi Vlădeni - 454. Doar cinci centre din tot judeţul mai au fluxuri de vaccinare cu serul produs de AstraZeneca: USAMV - unde sunt 377 de locuri, UMF - 66 de locuri, Rediu - 276 de locuri, Târgu Frumos - 364 de locuri şi Voineşti - 474 de locuri.

Există însă posibilitatea de a te vaccina şi în municipiul Iaşi într-un interval foarte scurt, dacă se navighează cu atenţie în platformă. Spre exemplu, la nivelul zilei de ieri, ora 17, la coada la centrul de vaccinare cu Pfizer de la Spitalul Militar erau doar 24 de persoane, ceea ce înseamnă că imunizarea se poate realiza în aceeaşi zi cu programarea, sau cel târziu ziua următoare. Mai sunt patru centre în Iaşi unde timpul de aşteptare este tot de maximum o singură zi: la sălile de sport de la Colegiul „Negruzzi”, Şcoala „B.P. Haşdeu”, Şcoala „Şt. Bârsănescu” şi Şcoala „G. Călinescu”.

Cea mai mare coadă din Iaşi pentru imunizarea cu Pfizer se înregistrează la Policlinica Regina Maria, unde sunt peste 1.000 de persoane pe lista de aşteptare şi timpul de aşteptare estimat este de peste 20 de zile. Ieri, la ora 17, la nivelul întregii ţării erau disponibile pentru vaccinare 105.333 de doze de vaccin, dintre care circa 27.000 de Pfizer, 21.400 de Moderna şi 57.000 de AstraZeneca. În toată ţara sunt deschise 818 centre de vaccinare, iar pe lista de aşteptare mai sunt puţin peste 308.000 de persoane.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.