Sute de medici aşteptaţi la Zilele Institutului „Socola”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Sute de medici aşteptaţi la Zilele Institutului „Socola”

GALERIE
zilele, spitalului, socola
  • zilele, spitalului, socola
- +

Medici psihiatri din întreaga ţară, medici din diferite alte specialităţi, precum şi psihologi şi asistenţi medicali sunt aşteptaţi să participe la Zilele Institutului de Psihiatrie „Socola”, ce vor avea loc la Iaşi ȋn perioada 11-13 noiembrie 2021.

 Reprezentanţii unităţii medicale au precizat că punctul central al acestei manifestări este reprezentat de Conferinţa „Prevenţia în Psihiatrie - Abordare Bio-Psiho-Socială”, care va fi însoţită şi de o serie de cursuri şi simpozioane în domeniul psihiatriei. „Conceptul bio-psiho-social, adoptat în anii ’70 de renumitul prof. dr. Petre Brânzei în cadrul Şcolii de la Socola, presupune, în ceea ce priveşte terapia pacienţilor cu tulburări psihice, îmbinarea aspectelor de natură medicală cu cele sociale şi culturale. În decursul anilor, acest concept a fost mereu îmbunătăţit şi a devenit o preocupare continuă a specialiştilor de la Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi pentru că modul în care este văzută boala psihică are în vedere atât partea de prevenţie, cât şi cea de intervenţie terapeutică eficientă şi complexă”, a declarat dr. Alexandra Boloş, director medical al instituţiei. Lucrările ştiinţifice din cadrul Zilelor Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi vor fi creditate de Colegiul Medicilor din România ȋn cadrul programului de evaluare medicală continuă EMC, iar materialele prezentate ȋn acest context vor forma un volum de articole ce va fi publicat la o editură acreditată, de asemenea, de către Colegiul Medicilor din România. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.