anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Sute de medici din Iaşi din opt spitale au intrat în grevă japoneză

GALERIE
greva japoneza
 • greva japoneza
- +

Aproximativ 400 de medici din 8 spitale din judeţul Iaşi, care fac parte din Federaţia Solidaritatea Sanitară, au intrat în grevă japoneză în semn de solidaritate cu colegii lor din Bucureşti şi din alte unităţie sanitare din ţară. La Iaşi sunt de la Sindicatul Camera Medicilor, instituţie afiliată acestei federaţii. Aceştia solicită plata salariului de bază la nivelul prevăzut de legea 153/2017 pentru anul 2022 pentru toţi lucrătorii din sănătate (inclusiv pentru personalul nemedical-TESA); raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază pentru toate categoriile de salariaţi şi calculul tarifului orar al gărzilor prin raportare la tariful orar al salariului de bază.

De asemenea, o altă revendicare este recunoaşterea schimbului de tură ca timp de muncă şi recunoaşterea stagiului de cotizare suplimentar efectuat de profesioniştii din sănătate.

Dr. Vlad Nuţu, preşed. Sindicatul Camera Medicilor Iaşi- Sindicatul nostru fac parte doar medici, noi nu avem cadre medici, nici personal TESA. Revendicările care sunt, sunt în primul rând pentru personalul TESA şi pentru asistente pentru că lor nu li s-a majorat salariul conform hotărîrii care a fost primite în 2017, articolul nr 153 din 2017, nu li s-a marit salariile complet. La noi, la medici a rămas problema salariilor, tot nu suntem la hotărîrea respectivă pentru că orele de gardă nu sunt raporatate la salariul actual ci la cel vechi, din 2017. 

Dr. Vlad Nuţu, preşed. Sindicatul Camera Medicilor Iaşi- Noi în calitate de spital, ca sa iesim in strada, nu putem. Doi la mână, suntem şi în perfioada între cele 2 sărbători şi o parte dintre medici sunt plecaţi în vacanţă după un an lung de muncă şi istovirfe şi nu sunt la serviciu, iar care suntem la serviciu şi suntem aiceam am acceptat forma de grfevă japoneză. Suntem la serviciu, ne facem treaba, nu avem pauză de masă, cum s-a solicitat să ieşim în curte că la noi la medici nu există cu program de masă, şi atunci ne-am pus câte o bentiţă fiecare ca în semn de protest, de solidaritate, la noi este tricolorul. 

În funcţie de protestul colegilor de la Bucureşti şi din restul ţării se va vedea ce se va face în continuare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.