anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Sute de medici pediatri din țară și străinătate vor participa la un congres de prestigiu, organizat la Iași

GALERIE
zilele
 • zilele
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi, Asociația A.P.E.C., Societatea Română de Medici şi Naturaliști, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” Iaşi - Clinica a IV-a, Societatea Română de Nefrologie Pediatrică, Societatea Română de Hematologie şi Oncologie Pediatrică, Societatea Română de Pediatrie, Colegiul Medicilor Iași și Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România organizează în perioada 5 – 7 octombrie 2017, la hotelul „Unirea” din Iași, A XXX-a Conferință Națională cu Participare Internațională Zilele Pediatriei Ieșene “N.N. Trifan”.

La eveniment, care se va desfășura de-a lungul a trei zile, vor participa peste 500 de medici primari, specialiști și rezidenți din România.

„Întâlnirea se înscrie în spiritul tradiției preocupărilor noastre profesionale
și continuitatea ei reprezintă o dovadă a respectului pe care îl acordăm specialității noastre”, a declarat prof. dr. Ingrith Miron, președintele Conferinței. Lucrările științifice care vor fi prezentate în cadrul evenimentului se vor încadra într-o tematică cu o largă adresabilitate, respectând interdisciplinaritatea ca principiu obligatoriu în medicina modernă: 

• Pediatrie generală și subspecialități pediatrice (alergo-imunologie, diabet, boli de nutriție și metabolism, oncologie, pneumologie, urgente, cardiologie, reumatologie, gastro-enterologie, neurologie)

• Boli hematologice și renale la copil

• Specialități în strânsă conexiune cu pediatria (chirurgie pediatrică, boli infecțioase, medicină de familie, neonatologie, dermatologie, radiologie, anatomo-patologie)

• Rolul asistenților medicali în pediatrie.

În paralel cu lucrările Conferinței, în holul Hotelului „Unirea” va fi organizată o Expoziție Medicală, în cadrul căreia firmele din industria farmaceutică și a echipamentelor medicale vor avea ocazia să prezinte medicilor participanți ultimele noutăți referitoare la produsele și serviciile medicale disponibile în România și în lume.

Programul Conferinței și mai multe informații despre ediția jubiliară din acest an a Conferinței Zilele Pediatriei Ieșene „N.N. Trifan” sunt disponibile pe website-ul evenimentului, accesibil la adresa www.zilelepediatriei.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.