anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Sute de pensionari au colocatari cu venituri de peste 10.000 de euro și nu vor primi cardurile de energie

GALERIE
distributie, carduri energie
 • distributie, carduri energie
- +

​Peste 520 de pensionari cu venituri din pensie sub 2.000 de lei în evidențele Ministerului Muncii, deci posibili beneficiari ai cardurilor de energie, nu vor primi ajutorul de 1400 de lei la încălzire, deoarece informațiile din bazele de date ale ANAF și Evidența Populației din MAI arată că locuiesc cu alte persoane cu venituri medii nete de peste 10.000 de euro, a precizat miercuri Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Poșta Română a început activitatea de imprimare și împlicuire a cardurilor de energie, dar autoritățile nu au încă situația exactă a beneficiarilor.

„Ar fi nefiresc să primescă ajutorul la încălzire”: Situația a sute de pensionari
Sunt 527 de cazuri în care persoane care apar ca beneficiari în evidențele Ministerului Muncii, cu venituri sub 2.000 de lei, locuiesc la aceeași adresă cu membri ai familiei sau cu alți colocatari care în bazele de date ale ANAF figurează cu venituri din tranzacții pe piața de capital sau tranzacții de acțiuni care duc venitul mediu net pe persoană pe familie la peste 10.000 de euro.

Ar fi nefiresc în astfel de cazuri să se corde ajutorul de 1.400 de lei, a spus miercuri ministrul Marcel Boloș, într-o conferință la Fabrica de Timbre.

Amintim că sprijinul de 1400 de lei (în două tranșe: februarie și septembrie 2023) se acordă per loc de consum, și în urma calcului venitului eligibil care trebuie să fie sub 2.000 de lei. Astfel că, în gospodăriile cu mai mulți locuitori, se adună veniturile tuturor colocatarilor și se împarte la numărul acestora, iar suma rezultată trebuie să fie mai mică de 2.000 de lei, inclusiv.
Autoritățile verifică acum listele cu beneficiari eligibili - circa 4 milioane de posibili beneficiari - din perspectiva veniturilor membrilor din fiecare gospodărie fiind interogate baze de date de la ministerul Muncii, Evidența populației și ANAF, astfel că autoritățile descoperă acum haosul din bazele de date ale statului.

Situația trebuie clarificată până pe 15 februarie, când MIPE va livra banii către Poșta Română, a spus Boloș.

Plafonul de venit eligibil ar putea fi majorat de la 2000 de lei la 3.000 de lei
Autoritățile iau în calcul acum și o majorare a plafonului de venit eligibil de la 2.000 de lei la 3.000 de lei începând cu tranșa a doua a ajutorului de 1.4000 de lei care va fi virat din septembrie.

Acest lucru trebuie decis în Coaliție și discutat cu Comisia Europeană, iar o decizie trebuie luată cel târziu în luna mai pentru a fi timp pentru livrarea tranșei a doua din acest ajutor, a spus ministrul Boloș.

Vodafone va livra Poștei tehnologia de scanare a cardurilor de energie
Directorul general al Poștei Române a anunțat miercuri că Vodafone este firma care a câștigat procedura de achiziție a mii de PDA-uri cu abonamente de date și imprimante portabile necesare scanării și plății facturilor și cardurilor de energie.

„Săptămâna trecută am finalizat procedura de achiziție a 7000 de dispozitive electronice prin care poștașii pot să scaneze și să încaseze aceste facturi. Așteptăm livrarea care trebuie să vină în prima jumătate a lunii februarie și până pe 20 să avem aceasta modalitate de plată funcțională. Valoarea estimata de noi a contractului a fost de aproape 22 milioane de lei, valoarea atribuita a fost cu mult sub această sumă.”, a spus Valentin Ștefan, directorul general al Poștei.
Acesta a spus că nu s-a publicat rezultatul deoarece se așteaptă un anunț public din partea Vodafone.

Poșta Română a primit patru oferte la procedura de negociere pentru achiziția tehnologiei necesare scanării codului de bare de pe factura și de pe cardurile de energie pentru a distribui ajutorul de 1.400 de lei către persoanele vulnerabile, contract cu o valoare estimată la peste 21,7 milioane de lei.

Din datele analizate de HotNews.ro, Poșta a primit 4 oferte de la principalii operatori locali de comunicații mobile, respectiv:

1. SC Orange Romania SA

2. SC IT Genetics SRL cu subcontractant RCS&RDS SA

3. SC Vodafone Romania SA

4. SC Telekom Romania Mobile Telecommunication SA

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a făcut un ghid cu principalele informații legate de cardurile de energie.

În acest an, MIPE va furniza românilor vulnerabili, din fonduri europene, sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de 2 ori/ an.

Cardurile pentru încasarea ajutoarelor vor fi emise și distribuite de Poșta Română, iar listele cu beneficiari vor fi întocmite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Sursa: hotnews

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.