Sute de profesori din Iaşi pot deveni evaluatori acreditaţi de minister
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

Sute de profesori din Iaşi pot deveni evaluatori acreditaţi de minister

GALERIE
profesoara
  • profesoara
- +

656 de profesori ieşeni care vor participa, în perioada 16 octombrie - 1 decembrie, la verificarea competenţelor de evaluare pentru a lua parte din Corpul de profesori evaluatori pentru examenele şi concursurile naţionale (CPEECN).

Pe 15 octombrie, s-a încheiat etapa de verificare a dosarelor de înscriere încărcate pe platforma informatică au fost deja publicate rezultatele anonimizate ale selecţiei dosarelor. 60% dintre aceştia îşi desfăşoară activitatea în mediul urban şi 40% în mediul rural, în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnaziale şi liceal.

Cele mai multe cadre didactice selectate predau limba română (123) şi matematică (121), dar şi geografie (34), limbă engleză (33), istorie (32), biologie (24), psihopedagogie specială (23), limbă franceză (20), fizică (21), chimie, discipline socio-umane, educaţie plastică, educaţie muzicală, religie, sau îşi desfăşoară activitatea în învăţământul primar (25) şi preşcolar (16).

„Conform metodologiei aprobate, pentru a obţine calitatea de membri ai CPEECN cadrele didactice care au participat la selecţie au îndeplinit următoarele condiţii: au desfăşurat activităţi de predare-învăţare-evaluare, în ultimii trei ani şcolari încheiaţi, în învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal; au gradul didactic I, II sau titlul ştiinţific de doctor în specialitate; au experienţă de organizare şi participare la evaluări, în cadrul examenelor şi concursurilor naţionale/internaţionale“, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Calitatea de membri ai CPEECN va fi dobândită după parcurgerea şi absolvirea programului de formare, prevăzut a se desfăşura între 2 decembrie 2020 şi 15 martie 2021, acreditat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi asigurat de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), în parteneriat cu toate casele corpului didactic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.