Svitolina, în lacrimi la Wimbledon, după accederea în sferturi: Este o zi foarte grea pentru poporul ucrainean

luni, 08 iulie 2024, 20:56
2 MIN
 Svitolina, în lacrimi la Wimbledon, după accederea în sferturi: Este o zi foarte grea pentru poporul ucrainean

Jucătoarea de tenis Elina Svitolina a izbucnit în plâns la interviul de pe teren după calificarea în sferturi la Wimbledon, ea afirmând că i-a fost extrem de greu să joace după ce a aflat de bombardarea spitalului de copii din ţara sa natală, Ucraina.

„Am jucat foarte bine dar…ştiţi…este o zi foarte grea pentru poporul ucrainean”, a spus Svitolina, care a izbucnit în plâns, în timp ce publicul a aplaudat şi a încurajat-o. „Nu a fost uşor să mă concentrez, de dimineaţă a fost greu să citesc ştirile, aşa că mă bucur că am putut juca”, a aăugat ea.

Elina Svitolina, favorită 21, a acces în sferturi la Wimbledon, după victoria în faţa sportivei chineze Xinyu Wang, locul 42 WTA, scor 6-2, 6-1.

În sferturi, Svitolina va evolua cu sportiva Elena Rîbakina, din Kazahstan, cap de serie 4.

CITESTE SI: Cel mai mare spital de copii din Ucraina lovit putenic de rachete rusești/VIDEO

Rusia a trimis luni dimineaţă, în plină zi, rachete asupra oraşelor din Ucraina, ucigând cel puţin 37 de civili şi avariind semnificativ principalul spital de copii din Kiev, în cel mai grav atac aerian din ultimele luni. Părinţi cu bebeluşi în braţe au ieşit pe stradă în faţa spitalului, ameţiţi şi plângând după atacul aerian care a avut loc – fapt rar – în plină zi. Ferestrele au fost sparte şi panouri au fost smulse, iar sute de locuitori din Kiev ajutau la îndepărtarea resturilor.

Apărarea aeriană a doborât 30 din cele 38 de rachete care au fost folosite în atacul de luni, au declarat forţele aeriene. Cincizeci de clădiri civile, inclusiv clădiri rezidenţiale, un centru de afaceri şi două facilităţi medicale au fost avariate în Kiev, în oraşele centrale Kivoi Rog şi Dnipro şi în două oraşe din est, a declarat ministrul de interne. Dincolo de bilanţul deceselor, sunt peste 125 de răniţi, potrivit presei ucrainene.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii