anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.10.2020

Eveniment

Tabără de creație ART IN THE PARK în Parcul Copou

GALERIE
71496942_2674186815946015_1597723221317124096_n
  • 71496942_2674186815946015_1597723221317124096_n
- +

Parcul Copou (sau Grădina Copou) este cel mai vechi parc din Iași, situat pe dealul Copoului, fiind cel mai mare parc urban și singurul parc dedicat exclusiv culturii, amenajarea sa începând în anii 1833-1834. Parcul Copou a devenit încă de la începutul secolului, prin numărul mare de lucrări de artă, busturi și sculpturi, un simbol al culturii de un înalt rafinament.

În contextul cultural al artelor vizuale, poeziei și muzicii din Parcul Copou, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, în parteneriat cu Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iași, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași  își propun revitalizarea documentărilor plastice cu privire la acest Parc, prin viziunea a 10 studenți tineri (coordonați de către profesorii de an), de la specializarea Pictură și Sculptură, a Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași Prin lucrările realizate în plein air, artiștii vor aduce atât un omagiu maeștrilor și pedagogilor ce îi veghează de pe socluri (Emanoil Panaiteanu-Bardasare, Octav Băncilă ș.a.), dar și contemporaneității și modernității acestui oraș cultural. Acest proiect se înscrie cu succes în seria de evenimente dedicate Iașului, Capitală a Tineretului din România.

Având o dimensiune europeană, atât prin concept cât şi prin realizare, proiectul încurajează și promovează crearea şi expunerea artei contemporane, apropiindu-se de public printr-o interactivitate directă, nedisimulată ȋntre creatorii tineri de artă vizuală şi spectatori. Tabăra se va desfășura sub forma unui atelier de creație, toți trecătorii prin Parc, dar și cetățenii interesați de eveniment, vor avea ocazia să se întâlnească cu o serie din cei mai cunoscuți artiști tineri, să dialogheze și să afle taina meșteșugului plastic.

Perioada de desfășurare a taberei este 7-12 octombrie 2019, iar o expoziție cu lucrările realizate în cadrul taberei va fi organizată în perioada 16-30 octombrie, în Galeria de Artă „Labirint”.

Participă studenții și absolvenții FAVD Iași: Oana Bejinari, Gabriela Enache, Diana Melnic, Cristian Mihăilă, Cezara Moraru, Simona Ioana Morariu, Daniela Maria Nechita, Laura Pricope, Maxim Romaniuc, Lucian Simion, Aris Tureac.
Curator: dr Maria Bilașevschi
Proiect coordonat de Direcția de Studiu Pictură, FAVD Iași - Prof. univ. dr. Mihail Tarași, Conf. univ. dr. Zamfira Bîrzu, Conf. univ. dr. Cristian Neagoe, Conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, Lector univ. dr. Ioan Pricop, Asist. univ. dr. Adrian Crîșmaru si Pedagogia Artei (lect. univ. dr. Smaranda Bostan), asist.univ. Dr. Ioana Palamar si lect.univ.dr. Mădălina Vieriu (secția Arte Textile).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Democraţie şi tehnologie: o alianţă improbabilă, dar nu imposibilă

Lucian DÎRDALA

Democraţie şi tehnologie: o alianţă improbabilă, dar nu imposibilă

Există multe alte puncte în care noile eforturi de a crea comunităţi virtuale de tot felul pot contribui la ameliorarea calităţii sistemului democratic. Punctul de pornire trebuie să fie, însă, abandonarea iluziilor potrivit cărora progresul tehnologic (cu tot ceea ce implică el) este un aliat natural al democraţiei liberale.

Filmuletul zilei

opinii

Vrednic este!

Florin CÎNTIC

Vrednic este!

În urmă cu câteva zile din această lună închinată Sfintei Cuvioase Parascheva, un ierarh şi un duhovnic iubit în oraşul nostru trecea vioi pragul celor şapte decenii. Acestea au fost urările şi cuvintele mele în cinstea sfinţiei sale trimise părintelui profesor Vasile Nechita, cel care a avut iniţiativa cuvenitei omagieri:

O conferinţă guzganie

Radu PĂRPĂUȚĂ

O conferinţă guzganie

Sunt în amfiteatrul... n-are importanţă de la o universitate şi mă străduiesc să nu adorm la conferinţă, simpozion sau cum dracu s-o fi chemând.

Conştiinţa cuantică

Ioan MILICĂ

Conştiinţa cuantică

Repudiem idiocraţia, deplângem impostura, ne ultragiază incompetenţa şi ne scandalizează plagiatul. Totuşi, urmărim cu milioanele ediţiile de colecţie ale emisiunilor care ne arată cum să ghicim în stele, cum să ne lecuim cu străvechi reţete băbeşti, cum să intrăm în dialog cu eul nostru profund. Şi cuantic. O, sfântă armonie televizuală!

pulspulspuls

Iacătă şi moştenirea lui Măricel pentru Costel!

Iacătă şi moştenirea lui Măricel pentru Costel!

Băbăeţ, hai să recunoaştem că nea Măricel ăsta, o fi având el un discurs aşa bolovănos şi greoi, dar are olecuţă de humor în el. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.