Tablete oferite tinerilor care provin din licee rurale și medii defavorizate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Tablete oferite tinerilor care provin din licee rurale și medii defavorizate

GALERIE
sediu-usamv-iasi
  • sediu-usamv-iasi
- +

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV, fosta USAMV Iași) are în vedere achiziționarea a 60 tablete pentru viitorii studenți din anii I care provin din liceele rurale, pentru a le ușura activitatea didactică în cei patru sau șase ani pe care îi vor petrece pe durata studiilor academice.

Acest lucru va fi posibil deoarece Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași derulează proiectul ”Facilitarea integrării tinerilor în mediul academic și incluziunii absolvenților pe piața muncii – prioritate a USAMV IASI”, FDI 2021-0133,  care are ca obiectiv principal creșterea echității sociale prin incluziunea studenților aflați în situații de risc și elaborarea unor instrumente de corelare a ofertei educaționale cu piața muncii, prin promovarea beneficiilor oferite studenților din medii defavorizate, îmbunătățirea serviciilor oferite prin Centru de Consiliere și Orientare în Carieră și consolidarea relațiilor cu mediul socio-economic.

Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, este o instituţie specializată în învăţământul superior agronomic şi medical veterinar, cu anvergură la nivel naţional şi european, având ca misiune fundamentală formarea de ingineri specializaţi în agronomie, horticultură, biotehnologii agricole, inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, ingineria produselor alimentare, ingineria mediului, zootehnie, licenţiaţi în biologie şi doctori medici veterinari.  

Printre obiectivele specifice ale proiectului pot fi menționate: promovarea accesului la învățământul superior agronomic și a beneficiilor parcurgerii unei facultăți prin organizarea campaniilor de conștientizare în medii defavorizate; îmbunătățirea  serviciilor de consiliere și orientare profesională; modernizarea structurilor universitare centrate pe nevoile și interesele studenților urmărind prevenirea abandonului universitar și consolidarea parteneriatelor dintre universități și organizațiile socio-economice”,  a declarant prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale la USV Iași.

Cele 60 de tablete pentru viitorii studenți din anii I care provin din liceele rurale vor fi acordate după procedurile de admitere și înmatriculare organizate de instituția ieșeană.  

Conform calendarului, în perioada 12 – 23 iulie 2021, va avea loc înscrierea candidaților pentru admiterea din sesiunea iulie 2021 la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină Veterinară. Trebuie menționat că înscrierea poate fi realizată atât online, la adresa http://admitere.uaiasi.ro/, cât și la sediul facultăților.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.