Taieri salariale fulger la Universitatea „Al. I. Cuza”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.12.2021

Taieri salariale fulger la Universitatea „Al. I. Cuza”

Conducerea Universităţii „Al. I. Cuza” a decis recent să micşoreze bonusurile pe care le primeau salariatii.

GALERIE
universitatea al i cuza_5
  • universitatea al i cuza_5
- +

Îngrijitoarele din căminele Universităţii „Al. I. Cuza” s-au plâns că nu au fost înştiinţate de conducerea instituţiei că urmează să le fie micşorate salariile. După ce s-au trezit cu sume mai mici pe fluturaşi, acestea s-au strâns în jurul preşedintelui interimar al sindicatului Unio pentru a-i expune situaţia.

Cătălin Lungu, profesor la Facultatea de Chimie, recunoaşte că nu există o cultură sindicală la nivelul universităţii, motiv pentru care au aflat destul de târziu de tăierile salariale. „Se consideră că sindicatul nu este important, cu toate că avem două contracte colective de muncă: la nivelul universităţii şi la nivel superior, pe sector de activitate”, a precizat Lungu, lider al sindicatului. Nemulţumirile personalului nedidactic au venit după ce, din lipsă de fonduri, conducerea UAIC a micşorat bonusurile pe care le primeau angajaţii. „Nimeni nu ştia că în câteva săptămâni se va produce acest cataclism la nivelul personalului didactic auxiliar şi nedidactic. În decursul timpului, oamenii au fost sprijiniţi de fosta şi actuala conducere. În conformitate cu legea învăţământului, din fonduri proprii, Senatul poate aproba un salariu diferenţiat cu un spor de 30%. Tuturor persoanelor de această categorie li s-a dat acest spor, pentru că nivelul de salarizare era foarte scăzut. Acum vor primi doar 15% sporuri. Soluţia este una de avarie, deci luna viitoare s-ar putea să fie şi mai puţini bani”, a declarat Cătălin Lungu. Pentru că nu există consultare în cadru oficial, sindicatul UNIO se va întruni astăzi pentru a pune la cale un plan de măsuri. „Avem şedinţă şi voi solicita colegilor să mă mandateze să fac un document în care să solicit ultimatativ o întrunire de dialog social. În caz contrar, suntem dispuşi să începem conflictul colectiv de muncă”, a subliniat chimistul.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.