Taieri salariale fulger la Universitatea „Al. I. Cuza”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Taieri salariale fulger la Universitatea „Al. I. Cuza”

Conducerea Universităţii „Al. I. Cuza” a decis recent să micşoreze bonusurile pe care le primeau salariatii.

GALERIE
universitatea al i cuza_5
  • universitatea al i cuza_5
- +

Îngrijitoarele din căminele Universităţii „Al. I. Cuza” s-au plâns că nu au fost înştiinţate de conducerea instituţiei că urmează să le fie micşorate salariile. După ce s-au trezit cu sume mai mici pe fluturaşi, acestea s-au strâns în jurul preşedintelui interimar al sindicatului Unio pentru a-i expune situaţia.

Cătălin Lungu, profesor la Facultatea de Chimie, recunoaşte că nu există o cultură sindicală la nivelul universităţii, motiv pentru care au aflat destul de târziu de tăierile salariale. „Se consideră că sindicatul nu este important, cu toate că avem două contracte colective de muncă: la nivelul universităţii şi la nivel superior, pe sector de activitate”, a precizat Lungu, lider al sindicatului. Nemulţumirile personalului nedidactic au venit după ce, din lipsă de fonduri, conducerea UAIC a micşorat bonusurile pe care le primeau angajaţii. „Nimeni nu ştia că în câteva săptămâni se va produce acest cataclism la nivelul personalului didactic auxiliar şi nedidactic. În decursul timpului, oamenii au fost sprijiniţi de fosta şi actuala conducere. În conformitate cu legea învăţământului, din fonduri proprii, Senatul poate aproba un salariu diferenţiat cu un spor de 30%. Tuturor persoanelor de această categorie li s-a dat acest spor, pentru că nivelul de salarizare era foarte scăzut. Acum vor primi doar 15% sporuri. Soluţia este una de avarie, deci luna viitoare s-ar putea să fie şi mai puţini bani”, a declarat Cătălin Lungu. Pentru că nu există consultare în cadru oficial, sindicatul UNIO se va întruni astăzi pentru a pune la cale un plan de măsuri. „Avem şedinţă şi voi solicita colegilor să mă mandateze să fac un document în care să solicit ultimatativ o întrunire de dialog social. În caz contrar, suntem dispuşi să începem conflictul colectiv de muncă”, a subliniat chimistul.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.