Ţaigheri mari, interlopi de duzină şi răzbunări de tilicari
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 20.01.2021

Ţaigheri mari, interlopi de duzină şi răzbunări de tilicari

GALERIE
puls
  • puls
- +

O poveste cu final trist pe azi, din zona Ţaigherimii roteriste din târg: cum a început, mai concret, megadosarul cu pizza şi caschete Papa Mia de la Iaşi? 

N-o să vă vină a crede, dar zice-se că la început a fost de fapt vorba doar de o banală hârâială prin gard, şi de o firească amiciţie cu interlopii. Totul ar fi început după ce un ţaigheraş nou în zonă, să-i spunem junele Papanaş, a prins în trafic şi l-a ars reţinându-i certificatul de la gipan pe un anume individ bine înfipt în zona interlopă, dar şi în alte părţi cu caschetă,ce învârte afaceri cu flori, Cristişor să-i zicem.

Ei bine, se întâmplă că acest Cristişor este nimeni altul decât naşul şefului de la roteriştii pe judeţ, Şoricel să-i zicem. Iar acesta s-a făcut foc şi pară pe junele Papanaş când ar fi auzit că florarul i-a spus cine e, iar el nu a cedat. Nervii Şoricelului au fost atât de întinşi câteva zile încât - şi asta ca să vedeţi cu ce se ocupă un şef acolo pe la ei, Doamne Doamne - într-o zi, văzând din berou maşina subordonatului Papanaş parcată în zona sediului pe interzis, cică şeful s-a dus personal şi a tăiat amendă junelui, ca să vadă el cine e mai tare în parcare. Cum asta nu l-a răcorit, cică până la urmă ar fi auzit de la un finuţ cum se servesc unii dintre subordonaţi cu pizza gratis, ca să închidă ochii în trafic, şi a pus la punct marea răzbunare pe Papanaş, care era printre cei amatori de pizza cu de toate.

Ce a urmat, şi până unde a ajuns dosarul după sesizările făcute, asta cică nici prin cap nu i-a trecut atunci lui Şoricel, care doar voia să-şi răzbune naşul florar. Naş care cică îl mai vizitează uneori pe la berou, şi care se laudă peste tot că are pile la roterişti, încât, când toţi vânzătorii angro de flori din târg tremură de frica controalelor, Cristişor pune să-şi facă ness-ul, zicând că el are spate şi-l doare-n coate. Asta, aşa, ca să vedeţi cum se face pizza cu blat subţire şi crocant, nu de alta...

Secretele pălăriilor senatoriale şi mantourilor băieţilor din anumite servicii

Haideţi totuşi să nu ne depărtăm prea tare de politichie, căci, nu de alta, dar suntem încă în campanie electorală pentru parlamentare şi, deh, nu se cade altfel! Ei bine, ştiţi care e întrebarea ce o au tot mai mulţi în minte, sau ca subiect de discuţii la o bere de campanie, în ultimele zile?

Cică de unde şi până unde are atâtea relaţii şi intrări sus-puse madama senatoare Scântei, stimaţi telespectatori. Căci, aşa cum bine aţi observat, familia regală nu face un pas prin ţară fără să aibă de-a dreapta şi pe madama cu pălărie de la Iaşi. Ba încă la orice manifestare americană de la Bucureşti madama e nelipsită din primuol rând. În plus, recent chiar a organizat un mare forum pe teme de apărare cu aliaţi din NATO. Iar mai noi, iote, până şi ambasadorul american în România cutreieră ţara şi judeţul Iaşi, ba chiar s-a lăsat dus şi în premărie la Chirica, unde face promisiuni mai ceva ca un politician, şi, culmea, având-o alături tot pe madamă.

Ei bine, dragilor, amicul nostru Archibald Tănase ar spune că aici e vorba, pe de o parte, de intrările pe care o notară bine conectată politic şi le face în Capitală prin serviciile ce le poate oferi, deloc mici. Doi la mână - tre’ să ţinem cont că şi madama e o mare băgăreaţă, până la limită unde se poate, şi iote că adesea îi merge. Dar, atenţie, zice amicul Archie: cică undeva în spate s-ar vedea şi niscai licăriri albastre, de la ochii unor băieţi buni. O fi de pe filieră est, o fi spre vest? Asta vă lăsăm să ghiciţi...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.