anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Advertorial

Talent, inspirație și recunoaștere: «Sărbătoarea liliacului», cu 30 de artişti consacraţi

GALERIE
Afis GENERATII - Bellaria 2018
  • Afis GENERATII - Bellaria 2018
- +

Pentru a marca a XIV-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Liliacului” Bellaria Hotel propune ieşenilor încă o întâlnire aparte cu artele frumoase. Nu mai puțin de 30 artiști consacrați ai Iașului și actuali studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași vor expune lucrări de pictură, grafică şi sculptură, în cadrul expoziţiei „Generații”, ce poate fi vizitată în perioada 4 mai - 3 iunie. Vernisajul va avea loc pe 4 mai, la ora 18:00, în prezenţa criticului de artă dr. Maria Bilașevschi.

În Grădina de Vară de la Bellaria Hotel, pe la mijlocul lunii aprilie, mărețul verde face loc delicatului lila, îmbătându-se cu prețiosul parfum al florilor de liliac, ce încântă complet dezinteresat oaspeții locației. Este momentul în care locația își etalează cea mai frumoasă înfățișare, ca o fantastică muză ce inspiră la visare, frumos și perfecțiune. Un moment ce se întâmplă doar o dată pe an, un moment ce trebuie savurat cu fiecare ocazie.
Iată de ce în această perioadă ne alăturăm spectacolului naturii cu o manifestare aparte: este vorba de Sărbătoarea Liliacului, aflată anul acesta la cea de-a XIV-a ediție, un eveniment de tradiție pentru Bellaria Hotel, menit să aducă ofrandă frumuseții. Sărbătoarea Liliacului se desfășoară sub auspiciul artelor vizuale, reunite în expoziția Generații, unde expun artiști consacrați, alături de tinere speranțe. Ediția de anul acesta, ce debutează pe 4 mai, strânge la Bellaria Hotel lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de unele dintre cele mai importante 30 nume ale artei ieșene. Acestora li se adaugă propunerile a zeci de viitori artiști, ce-și fac ucenicia pe băncile Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași.

Cu ocazia vernisajului, ce se va bucura de prezența criticului de artă dr. Maria Bilașevschi, se vor anunța și câștigătorii „Premiilor Belllaria” pentru tinerele talente. Renumitul pictor român Emil Ciocoiu, stabilit de peste 30 de ani în Germania, ne face onoarea de a înmâna o parte din premii, în calitate de președinte al juriului care va decide lucrările câștigătoare.

Expoziția poate fi vizitată timp de o lună, până pe 3 iunie, când va fi substituită de colecția de artă Bellaria Hotel, formată din lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Felix Aftene, Bogdan Bârleanu, Ilie Bostan, Dragoș Pătrașcu, Sorin Purcaru, Nicolae Suciu, Constantin Tofan și Florentin Vesa.


                    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.