anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Tâlharul din ruinele de la Ţigarete a fost trimis 7 ani după gratii

GALERIE
furt-bicicleta
 • furt-bicicleta
- +

Un şir de tâlhării i-au adus unui ieşean o condamnare severă. De la furturi de biciclete, acesta a trecut la telefoane şi bani. Schimbarea nu i-a fost cu noroc.

„Domiciliat” în ruinele fostei fabrici de ţigarete, Alexandru Lupu era cunoscut ca hoţ de biciclete, acţionând cu precădere în parcările supermarket-urilor. În martie anul trecut, un băiat care strângea monede din cărucioarele din parcarea Kaufland Păcurari l-a văzut urmărind cu atenţie bicicleta lui I.L.

Acesta venise la cumpărături din Rediu şi îşi lăsase bicicleta la intrare. Lupu a vrut să o subtilizeze, dar a renunţat, observând camerele de supraveghere. A rămas însă în zonă, până când I.L. a ieşit din magazin.

Şi-a pus cumpărăturile în coşul bicicletei şi a plecat spre casă, urmărit de Lupu. Pe şoseaua Varianta Rediu, biciclistul a oprit, pentru a-şi satisface necesităţile fiziologice. Lupu a profitat de ocazie şi a urcat pe bicicletă, încercând să fugă, urmărit la rându-i de I.L.

Acesta a reuşit să-l ajungă, iar Lupu a fost nevoit să i-o înapoieze, dar a reuşit să-i fure din buzunar telefonul mobil. L-a amanetat ulterior cu 300 de lei.

După câteva zile, Lupu se afla în zona Gării. I.M.P. tocmai venise din Cehia, pentru a-şi schimba actul de identitate. Mâncase la un fast-food şi băuse două-trei beri. Pe când voia să ia un taxi, Lupu s-a apropiat de el şi i-a cerut o ţigară. I.M.P. nu avea, dar s-a oferit să-i cumpere şi şi-a scos portofelul în care avea 1.500 de euro şi 600 de lei. Lupu l-a înşfăcat şi a fugit, fără ca păgubitul să-l mai poată ajunge.

O a treia faptă pentru care Lupu a ajuns în faţa judecătorilor a fost comisă în apropierea pasajului Octav Băncilă. Lupu se afla într-un grup de patru tineri care au abordat un trecător, I.N., cerându-i ţigări.

A izbucnit un conflict verbal, urmat de unul fizic. I.N. a fost lovit, căzând la pământ. Lupu i-a sustras telefonul Samsubg Galaxy S10 din buzunar şi a fugit spre biserica „Sf. Anton de Padova”.

Lupu a fost găsit vinovat pentru furtul bicicletei şi trei fapte de tâlhărie, una dintre ele comisă în timpul nopţii. La doar 24 de ani, Lupu era deja un infractor cu „vechime”, prima condamnare datând din 2016. Fusese liberat ultima oară în martie 2021, dar nu înţelesese să-şi caute un loc de muncă şi să ducă o viaţă normală.

El a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la 7 ani şi 6 luni de detenţie, fiind obligat totodată la despăgubirea victimelor sale. Sentinţa a fost contestată de Lupu, cazul urmând să fie reanalizat de Curtea de Apel la mijlocul lunii martie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.