anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Tâlharul şi-a urmărit victima pe stradă, în tramvai şi magazin până să dea lovitura

GALERIE
poseta
 • poseta
- +

Un tâlhar şi-a urmărit victima cale de câţiva kilometri pentru a o putea jefui. Deşi femeia a opus rezistenţă, diferenţa de vârstă şi de forţă fizică nu i-a dat nicio şansă. Tâharul a fost reţinut în scurt timp, graţie înregistrărilor furnizate de camerele video de pe traseu.

În dimineaţa zilei de 24 martie anul trecut, M.P. a mers la Mitropolie, pentru a asista la slujba religioasă. A trecut apoi pe la bancomatul BRD de la Casa Cărţii, de unde şi-a extras pensia, în sumă de 2.000 de lei. De acolo, a urcat din nou în tramvai pentru a se îndrepta spre casă. Nu l-a observat însă în spatele ei pe Cristian Popescu, care o văzuse scoţând bani de la bancomat. Bărbatul s-a urcat în acelaşi tramvai cu M.P., urmărind-o. Pensionara a coborât la baza pasajului Nicolina, pentru a face cumpărături la Lidl. De acolo, s-a îndreptat din nou spre tramvai, cu Popescu pe urmele ei. Din nou, acesta s-a urcat în tramvai după ea, coborând odată cu femeia la Rond Vechi. A continuat să o urmărească, aşteptând momentul favorabil pentru a ataca. M.P. s-a îndreptat spre aleea Tudor Neculai, unde locuia. La trecerea printr-un gang, Popescu a depăşit-o, aşteptând-o la ieşire. Nu a putut ataca imediat, pentru că se apropiase o altă persoană, aşa că a mers mai departe, revenind însă imediat ce trecătorul se îndepărtase. S-a năpustit asupra femeii şi a prins cu ambele mâini poşeta, trângând-o cu forţă în jos şi reuşind să o smulgă.

M.P. a încercat să îl urmărească, strigând după ajutor, fără a putea să-l ajungă. Când s-a văzut singur, Popescu a scos din portofelul aflat în poşetă suma de 2.200 de lei, aruncând apoi geanta.

Tâlharul a fost reţinut după aproape două săptămâni şi trimis în judecată. El nu se afla la prima încălcare a legii, fiind condamnat în august 2020 la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru tăinuire. Prima pedeapsă fiind însă redusă, el a fost condamnat din nou tot cu suspendare. Magistraţii Judecătoriei au stabilit o pedeapsă de 2 ani şi 80 de zile de închisoare, cu un termen de încercare de 4 ani. Soluţia magistraţilor nu a fost însă pe placul procurorilor, care au contestat-o. Procesul se va relua în faţa Curţii de Apel la sfârşitul lunii mai.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.